Esnafın kredilerini ertelemeyi düşünüyor musunuz?

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi sundu..

ALÄ° ZAN

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi sundu.

Tokdemir, yazılı soru önergesinde şunları sordu:

“Kazancı olmayan esnafımızın bir de icra geldiÄŸinde ayakta durma ÅŸansı kalmıyor. Bu icralar esnafımızın kara listeye düşmesine neden oluyor. Kredi almakta zorlanan esnafımız yeniden kara listeye girmesinin mutlaka önüne geçilmeli. Köprü, otoyol geçiÅŸ ücretleri, mal alınan ÅŸirketlere olan borçlar, kira borçları gibi tüm konularda gelebilen icra iÅŸlemleri esnafın bu dönemde tamamen batmasına neden oluyor. Esnaf zaten mart ayından bu yana hep borcunu borçla kapattığı için zor günler geçiriyor.

Bu baÄŸlamda; Pandemi sürecinde, özellikle iÅŸ yeri tamamen kapatılan esnaf sektörleri için icra iÅŸlemleri pandemi bitene kadar durdurmayı düşünüyor musunuz? Özellikle genelge ile iÅŸ yeri kapatılan esnafın bu dönemde zaten bir kazancı yokken, esnafın çektiÄŸi kredileri pandemi süresi bitinceye kadar ertelemeyi düşünüyor musunuz?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir