Mevduat faizleri yükselince konut satışları dip yaptı!

ÖZKAN BAKKAYLI

Türkiye’nin diğer illerinde olduğu gibi ilimiz Hatay’da da konut satışlarında yaşanan ciddi düşüş sürüyor. Virüs salgını öncesinde ay da ortalama olarak iki bin 500 konutun satıldığı Hatay’da salgın esnasında iki binli rakamların altına indi.

Bir dönem devlet tarafından da düşük faizli kredilerle güçlendirilen konut dünyası bugün faizlerin de çok yüksek olması nedeniyle zor günler yaşadıklarını söylediler.

Demir ve çimento gibi inşaatın ham maddelerine gelen zamlarla mücadele eden inşat sektörü satışlarda ise beklediğini bulamıyor.

2021 yılını da ölü yıl olarak gördüklerini söyleyen inşaat sektörü temsilcileri, hükümetin önceki yıllarda olduğu düşük faizli kredi sistemini yaşama geçirmemesi halinde daha da zor günler yaşayacaklarını söylediler.

Bugün için mevduat faizinin yüksek olmasının onlar için dezavantaj olduğunu aktaran sektör temsilcileri hükümetin bir an önce yüksek faiz politikasından vazgeçerek piyasaları rahatlatması gerektiğini söylediler.

Bu arada geride bıraktığımız Ocak ayında ülke genelinde 70 bin 587 adet konut satılırken Hatay’da ise bu rakam sadece bin 170 olarak gerçekleşti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir