Okuyan yazar; LYTONO

Yazılarımda, zamanın hızlı akışını hep belirtirim. Yaşam yolumuzdan bir yıl geride kaldı ve 2021 yılından bir ay daha tükettik. Geriye dönüp baktığımda yoksullukla geçen çocukluğum, umutlarla dopdolu gençliğim ve artık orta yaş dediğimiz yarım asırı geçen yaşım. Yıllar nasılda hızlı hızlı güzel-kötü ama hiçbir şeyden geri kalmadan geçiyor. Hayatın zorluğunu, acısını, tatlısını, yokluk-varlık, kederi, eğlenceyi, fakirliği, zenginliği, mutluluğu ve mutsuzluğu hayatımızın her anını doyasıya yaşadık/yaşıyoruz.

Eşimle birlikte ne mutlu bize ki, ayakları sağlam basan üç çocuk yetiştirmişiz. Hayatın bize sunduğu en güzel şey… Çocuklarımız sayesinde mutluluğu yaşadık. Allah olmayanlara nasip etsin inşallah.

2020 yılı başlarında dünyanın tüm insanlarını etkisi altına alan korona virüs salgını çok can aldı. Korkmakta haklısınız… Bir hastanın yoğun bakıma girebilmesi için maalesef bir başka hastanın ölmesini beklediğimiz günleri yaşadık. Maske, hijyen, sosyal mesafeyi de bir kenara bırakın. Başımı pencereden dışarıya bile çıkartmaktan çekindiğim günler oldu. Bana ve eşime korkak dediler, abartıyorsun dediler, ancak sonucu görenler bize hak vermeye başladılar. Hayat sevdiklerinizle güzel…

***

Doğrusunu söylemek gerekirse inanın ben evde kaldığım bu zorlu süreçte hiç sıkılmadım. Fırsata çevirdim. Bol bol kitap okudum, müzik dinledim. Edebiyat, sanat ve bilim alanında çok kıymetli değerlerimizle uzaktan uzağa söyleşi yaptım ve Özyurt gazetesinde düzenli olarak her hafta yayınladım. Antakya’dan dünyaya açılan şiir köşesi penceresini araladım ve hafta bir dostumuzun şiirini de yayınladım. Bu vesile ile çok uzaktaki dostlarımızı yakın ettim. Almanya’da yaşayan ve yeni dünya düzeni ile birlikte “Yazar” ile “Okur”u bir araya getiren LYTONO platformunu hazırlayan kentlimiz Serap Karaali Hanımefendiden biraz bahsetmek istiyorum.

***

Şiir yazan, roman ve hikâye yazan kıymetli Serap Karaali kendini şu şekilde ifade ediyor;

Çocukluk ve gençlik dönemim İskenderun’da geçti. Liseyi bitirdikten sonra Almanya’ ya gittim ve o mucizevî duyguyu, anneliği tattım. Hemen arkasından eğitimime devam ettim. Farklı dönemlerde grafikerlik, ilaç reprezantlığı ve emlakçılık eğitimleri aldım. Şu anda enternasyonal bir şirkette teknik editör olarak çalışmaktayım.

Kitaplar hayatımın her döneminde yol arkadaşlarım oldu. İlk şiirimi kızımın doğumundan sonraki, o duygusal dönemde yazdım. Arkasından diğerleri geldi. Buna rağmen bir kitap yazabilmem için daha çok uzun yılların ve derin tecrübelerin beynimi ve ruhumu beslemesi gerekti. İlk kitabımı yazmaya cesaret ettiğimde, sonunu bile getirebileceğimden emin değildim. Üç yıl süren inişli çıkışlı bir dönemin ardından, en nihayet 2013 yılında “Onüçüncü Yaz” kitabım yayınlandı.

Şu anda ikinci kitabımı yazıyorum. Yani anlayacağınız yazma dürtüm hiç azalmadı. Fakat bir esere başlayıp onu tamamlayana dek bazen yıllar geçebiliyor; özellikle de güne 24 saatten fazla yüklenen bir insansanız. Bu emek çoğu zaman yazar ile okur arasındaki onlarca firma tarafından talan edilebiliyor. Böylesine sorumluluğu yüksek ve meşakkatli bir işe girişmek isteyen ancak cesaret edemeyen birçok yazar ve şair adayı olduğunu biliyordum. Bu da beni olaya çok farklı bir açıdan bakmaya zorladı.

Sonuç olarak, “Yazar” ile “Okur”u bir araya getiren LYTONO (Lyric to Novel) platformunu hazırladım. LYTONO, devrim yapacak bir İLK. Şair ve yazarları yalnız savaşçı olmaktan çıkaran, ortaklaşa çalışmayı ve dayanışmayı öngören, hiçbir rizikoya veya masrafa girmeden eserlerinizin yayınlanmasını sağlayan bir web sitesi. Ayrıca sizi kalıplarınızdan da çıkarıyor.

Ekip halinde yazdığımız eserleri okuyucularımızın beğenisine sunuyoruz. Bu arada kaliteli okurlarımız da, yaptıkları ciddî değerlendirmeler ve yorumlarla edebiyata yön verebiliyorlar. Kitap kurdu okurlarımızdan kalemine güvenen yazarlarımıza kadar bütün edebiyat gönüllülerine hitap etmek istiyoruz. Vizyonum yazar ile okur arasındaki engelleri yok etmek ve kültürlü bir nesil yetiştirmek.”

***

Kıymetli Özyurt gazetesi okurları, evet dünya hızla dönüyor, bizler değişim ve gelişim döngüsü içinde aynı hızla yaşıyor ve ayak uydurmaya çalışıyoruz. Yazar Serap Karaali arkadaşımızın hazırladığı LYTONO platformu sosyal medyadan takip etmek için: www.lytono.com İnstagram: ly_to_no, Facebook: Lytono

Muhtemelen 6. şiir kitabımın girişini oluşturacak vecizemle bu haftaki yazımı bitirmek istiyorum. Okuyan, yazar; okuyan ve yazan da anlar; anlayan, düşünür; düşünen de her şeyi sever… Güneşiniz hiç sönmesin…

Okuyan yazar; LYTONO” için bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir