SABAHATTİN ATASOY
Antakya’da yaptığı toplantı ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) başkan adayı olduğunu ilan eden, Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Hareketi ile yola çıkan işadamı Ali Kavak; Samandağ, Altınözü ve Yayladağı’ndan sonra Defne ilçesinde de geniş katılımın olduğu “Büyük Buluşma” toplantısını gerçekleştirdi. Gözde Düğün Salonu’nu tıklım tıklım dolduran işadamlarına projelerini anlatan Ali Kavak toplantıda önemli mesajlar verdi. Seçim günü hep birlikte büyük bir bayram havası yaşayacaklarına inandığını belirten Kavak, ATSO seçimlerinin Hatay’ın yanı sıra bölgemizin diğer illerinde gündem olduğuna değindikten sonra ATSO’nun toplumu, işadamlarını ve esnafı temsil eden saygın bir kurum olduğunu ifade etti.
KANUNSUZ İŞ YAPTIN BELGELERİNİ AÇIKLAYACAĞIM
ATSO Başkanı Hikmet Çinçin’in usulsüzlük yaptığının altını çizen Kavak, “Senin akaryakıt istasyonun ATSO’nun hesabına çalışmış. Çocuklarının başında olduğu restoranların ATSO’nun hesabına çalışmış. Bu ticari işler yasalara aykırı. Salı günü bunların belgelerini açıklayacağım” sözlerini kullandı. Bugüne kadar hem kent ekonomisine hem de ülke ekonomisine sağladığı katkıları anlatan Kavak 41 yılda, toplamda 100 bini aşkın istihdam sağladığını ifade etti. Yurtdışına yaptığı tüm seyahatlerin ihracatçıların önünü açma gayesi taşıdığını belirten Kavak sözü Çinçin’in seyahatlerine getirdi. Kavak, “103 kere seyahat etti. Bunların 38’i yönetim kurulu kararı alınmadan gerçekleşti. Benim seyahatlerimin 1 kuruşu dâhi usulsüz değil” dedi.
BEN EKSİ PUAN VERİYORUM
Kavak, “Bizim hayalimizdeki ticaret ve sanayi odası gerçek anlamda 5 yıldızlı olmalı, şu anki haliyle değil. Hikmet Bey dedi ki, odamız 5 yıldızlı. Ama 5 yıldızlı oda olmanın kriterleri olmalı. ATSO’nun hangi özelliği 5 yıldıza layık. Kurumun bir binası bile yok. 300 metrekarelik bir alanda 2 buçuk milyon TL para harcandı. Temeli ise daha yeni atılıyor. Biz yönetime gelirsek, ATSO binasını oraya yapmayacağız. Orası uygun bir yer değil. Ben 2005 yılında ATSO’da başkanlık yaptığım dönemde de binanın geniş bir alanda olması gerektiğini söylemiştim. Ama maalesef Hikmet Bey buna karşı çıktı. Dönüşümlü başkanlık nedeniyle Hikmet Bey de yönetimdeydi. Başkanlığı dönüşümlü yapmıştık. Yapmaz olaydım. Hayatımın en büyük hatasını yaptım. Çünkü Hikmet Çinçin’le çalışmak çok zor. Sizden gelen her projeyi ret eden kendi projelerini ise dikte eden bir yapıya sahip. Benden sonra başkanlığı alınca bina projesini uygulamadı. Onda bu vizyon yok” sözlerini kullanan Kavak, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ATSO’nun 5 yıldızlı oda olduğuna yönelik verdiği demeci ise “Ya sizinle alay etmiştir. Ya da sizi motive etmek istemiştir. ATSO’nun fiziki yapısı bir yana hangi icraatı 5 yıldızı hak ediyor. Ben not verecek olsam tek yıldız bile vermem, eksi puan veririm” şeklinde konuştu.
ODA ÜYELERİNE BAĞIRAN ÇİNÇİN’E: “SEN KİMSİN?”
Hikmet Çinçin’in oda üyelerine bağırdığı görüntüleri gündeme getiren Kavak, “Niye bağırıyor biliyor musunuz? Üyeleri engellemek için seçme ve seçilme haklarını ellerinden almak için bağırıyor. Bu hakkı gasp etmek için bağırıyor ve güvenlik görevlilerini çağırarak üyeleri odadan attırmaya çalışıyor. Sen kimi nerden kovuyorsun. Sen kimsin ya!” diyerek tepkisini paylaştı. Hikmet Çinçin ve ekibinin sürekli olarak kendisine sataştığını söyleyen Kavak, “Her fırsatta bana saldırıyor. Benim oda üyesi olarak bunları eleştirmeye hakkım var. Ben Hikmet Çinçin’i değil ATSO Başkanını eleştiriyorum. Bir STK başkanı seçim öncesi icraatlarıyla övünmeli. Bunları konuşmalı. Ama yaptıkları bir şey olmadığı için bu tür yakışıksız davranışlar ve saldırılar oluyor. Bu tablo ATSO’ya yakışmıyor. Şu anda ATSO’da keyfi bir yönetim var. Biz odayı kurumsal, saygın ve şeffaf bir hale getireceğiz” dedi.