Avrupa üçüncüsü Ä°rem Öztürk, Yasemin Adar YiÄŸit’i örnek alıyor

AA
Hırvatistan’da 16-19 Temmuz’da düzenlenen 15 YaÅŸ Altı Avrupa GüreÅŸ Åžampiyonası’nda kadınlarda 42 kiloda Avrupa üçüncüsü olan milli güreşçi Ä°rem Öztürk, GüreÅŸ Federasyonu AsbaÅŸkanlığı görevini de yürüten kadın güreÅŸinin baÅŸarılı ismi Yasemin Adar YiÄŸit’i örnek aldığını söyledi.
Hatay’ın Antakya ilçesinde lise öğrencisi 15 yaşındaki Ä°rem Öztürk, eski bir güreşçi olan babasının yönlendirmesiyle 7 yıl önce mindere çıkmaya baÅŸladı. Antrenörü Cemil DelioÄŸlu’nun koordinesinde çalışmalarını aksatmadan sürdüren Ä°rem, bugüne kadar katıldığı Türkiye ÅŸampiyonluklarında çeÅŸitli dereceler elde etti.
Milli güreşçi İrem Öztürk, AA muhabirine, babasının isteği üzerine 7 yıl önce Hatay Büyükşehir Belediyespor bünyesinde güreş yapmaya başladığını söyledi.
Ä°lk baÅŸlarda erkek sporu olduÄŸunu düşündüğü güreÅŸi yapmak istemediÄŸini anlatan Ä°rem, “GüreÅŸ yapmamı babam çok istiyordu. Biz 4 kız kardeÅŸiz ve erkek kardeÅŸimiz yok. Babamın benden bir beklentisi oldu ve beni mindere çıkarmak istedi. Ben ilk baÅŸta istemedim. GüreÅŸin erkek sporu olduÄŸunu ve benimle dalga çekeceklerini düşündüm. Sonradan bunla baÅŸa çıkacağımı düşünerek o mindere adımımı attım.” diye konuÅŸtu.
İrem, güreş yapmasıyla ilgili kendisiyle dalga geçenlere inat antrenmanlarına aralıksız sürdürdüğünü belirtti. Güreşe ilk başladığında hemcinsi olmadığı için erkeklerle antrenman yaptığını aktaran İrem, çalışmasının karşılığını müsabakalarda derecelerle aldığını söyledi.
İrem, elde ettiği derecelerin başka arkadaşlarının da bu spora yönelmesini sağladığını dile getirdi.
HEDEFİM, YASEMİN ADAR YİĞİT GİBİ ADIMIN DUYULMASI
Aksatmadan sürdürdüğü antrenmanları sayesinde Hırvatistan’da 16-19 Temmuz’da düzenlenen 15 YaÅŸ Altı Avrupa GüreÅŸ Åžampiyonası’nda bronz madalya kazandığını anlatan Ä°rem, şöyle devam etti:
“Avrupa’daki ilk kez katıldığım yarışmada Allah’a şükür derece yaparak geri geldim. Hedefim üçüncülük deÄŸildi. Yarışmada kolumdan ufak bir sakatlık yaÅŸadım. Ona raÄŸmen 3-5 maça çıktım. Bir ay sonra Balkan Åžampiyonası’na katılacağım. Ä°nÅŸallah orada da derece yaparak Hatay’a gelmek istiyorum. Hedefim dünya ÅŸampiyonluÄŸu ve Yasemin Adar YiÄŸit gibi adımın duyulması.”
İREM’İN HEDEFİ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU
Antrenör Mehmet Cemil DelioÄŸlu da Ä°rem’i 7 yaşından bu yana güreÅŸte en iyi ÅŸekilde yetiÅŸtirmeye çalıştığını belirtti.
Ä°rem ile haftada en az 3 gün antrenman yaptıklarını aktaran DelioÄŸlu, “Ä°rem’in hedefi dünya ÅŸampiyonluÄŸu. Ä°nÅŸallah buna da ulaÅŸacak. Gelecekte kendisinden çok daha büyük ÅŸampiyonluklar bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir