İnsani yardımlar sürecek

AB Komisyonunun kriz yönetiminden sorumlu üyesi​​​​​​​ Janez Lenarcic, Suriye’deki krizin aşılması için insani yardımları sürdürmeye devam edeceklerini söyledi..

AA

Avrupa BirliÄŸi (AB) Komisyonunun kriz yönetiminden sorumlu üyesi​​​​​​​ Janez Lenarcic, Suriye’deki krizin aşılması için insani yardımları sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

Lenarcic, beraberinde AB Türkiye Delegasyonu BaÅŸkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ile Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Yardım Yükleme Merkezini ziyaret etti.

Merkezin çalışmalarını inceleyen Lenarcic, BM Suriye Krizi Bölgesel Ä°nsani Koordinatör Yardımcısı Mark Cutts’tan bilgi aldı.

Lenarcic, bilgilendirme sırasındaki konuÅŸmasında, merkezde önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, “Gerçekten burada sürdürülen faaliyet inanılmaz derecede insani öneme sahip olan, çok gerekli bir faaliyet. BildiÄŸiniz gibi Avrupa BirliÄŸi, üye devletlerle birlikte dünyanın en önemli insani yardım saÄŸlayan donörlerinden birini oluÅŸturuyor. Bu bölgede, Suriye’deki insani krizin aşılması ve oradaki insanları desteklemek açısından insani yardımları sürdürmeye devam edeceÄŸiz.” dedi.

Ziyaretiyle, desteklerini bir kez daha göstermek istediğini aktaran Lenarcic şunları kaydetti:

“Burada sürdürülen insani yardım faaliyeti, sınırın hemen ötesinde tamamen bu insani yardıma dayalı bir biçimde yaÅŸamlarını sürdüren milyonlarca kiÅŸiyi desteklemeye devam ediyor. Burada bulunmamın iki sebebi var. Öncelikli olarak birincisi burada operasyonu yerinde görebilmek ve inceleyebilmek, bununla ilgili desteÄŸimizi yerinde bir kez daha ifade edebilmek. Bu aynı zamanda BM Güvenlik Konseyi (BMGK) kararıyla sürdürülen bir operasyon. Ä°ki gün içerisinde bununla ilgili yetkilendirme aslında sona erecek. Bu yetkilendirmenin devam etmesinin ne kadar önemli olduÄŸunu bir kez de burada ifade etmek istediÄŸim için bu ziyareti gerçekleÅŸtirdim.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir