Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan konuştu
HABER MERKEZİ
Korona vaka ve vefat sayısının her gün yeni bir rekor kırdığı Türkiye’de, Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan yeni yasakların sinyalini verdi. İlhan, vaka sayısının 30 bin seviyesinde sabitlendiÄŸini belirterek, seyahat yasağı ve akÅŸam uygulanan sokaÄŸa çıkma yasağının daraltılması gibi yeni önlemlerin gelebileceÄŸini söyledi.
Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, hafta sonu tam kapanmanın etkisinin 7-10 gün içerisinde etkisini göstereceÄŸini, İstanbul’da vaka sayılarında yaÅŸanan yüzde 25 düşüşün ise kısmi kısıtlamaların sonucu olduÄŸunu söyledi.
Günlük vaka sayısının 30 bin seviyesine sabitlendiÄŸini belirten İlhan Åžunları söyledi: “Türkiye geneline baktığımızda Samsun gibi Hatay gibi vaka sayılarının arttığı illerimiz var. O nedenle vaka sayılarındaki düşüşün devamı ve tüm illere yayılması çok önemli. Åžu an plato çiziyoruz. Hastalarda 6 bin, vakalarda 30 bin civarında sabitiz. Bu gidiÅŸi aÅŸağı yönlü çevirmek zorundayız ki ‘BaÅŸardık’ diyebilelim. Bu da kurallara harfiyen uyulması, seyahat yasağı gibi uygulamalarla olabilir.”
