Medeniyetler Korosu’nda baba ve kızı aynı sahnede

AA

Semavi üç din ve altı farklı mezhebe mensup kiÅŸilerden oluÅŸan Medeniyetler Korosu’nun koristi Hamza Åžahin ve kızı Aslıhan Türkü Åžahin, farklı dillerde ÅŸarkı, türkü ve ilahiyi aynı sahnede birlikte seslendiriyor.

Hatay’da muhasebecilik yapan ve Türkü tutkusunu kızının isminde de yaÅŸatan 47 yaşındaki Hamza Åžahin ile müzik öğretmeni kızı 26 yaşındaki Aslıhan Türkü Åžahin’in sanat tutkusu, onları imamdan papaza, manifaturacıdan ev kadınına kadar farklı meslek, mezhep ve dinlere mensup 200 kiÅŸiden oluÅŸan koroda bir araya getirdi.

Medeniyetler Korosu üyelerinden baba ve kızı, yaklaşık 7 aydır aynı sahnede Türkçe, İngilizce ve Arapça başta olmak üzere çok sayıda dilden şarkı, türkü ve ilahiyi birlikte söylüyor.

MüziÄŸe gönül veren baba Hamza Åžahin ile kızı Aslıhan Türkü Åžahin, kentte yaklaşık üç yıl önce baÅŸlatılan cumartesi konserleri kapsamında Hatay Meclis Kültür ve Sanat Merkezi’nde, sanatseverlere müzik ziyafeti yaÅŸatıyor.

KIZIMLA AYNI SAHNEDE OLMAK ÇOK ANLAMLI

Hamza Şahin, AA muhabirine, kızının sayesinde koroya katıldığını söyledi.

Medeniyetler Korosu ile kentin en iyi şekilde temsil edilmesine katkı sağladığını anlatan Şahin, şöyle konuştu:

“Hatay medeniyetler ÅŸehridir. Düşünebiliyor musunuz, sağınızda solunuzda farklı dinlerden, dillerden ve farklı kültürlerden komÅŸularınız, akrabalarınız ve dostlarınız ile hep birlikte bir aradasınız. Ben ÅŸu an bunu koro içerisinde yaşıyorum. Beni koroda en çok mutlu eden ÅŸey kızımın, yani çekirdek ailemin burada olmasıdır. Bundan dolayı hem mutluluk hem de gurur duyuyorum. Kızımla aynı sahnede yer almayı anlatmak oldukça zor, o kadar güzel ki bu duygu ve mutluluÄŸu izah etmek çok zor. Kızımla aynı sahnede olmak çok anlamlı.”

Yaklaşık 25 yıldır muhasebecilik yaptığını aktaran Şahin, gücünün yettiğince kızıyla aynı sahnede olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

BABAM BENİ TÜRKÜLERLE BÜYÜTTÜ

Aslıhan Türkü Åžahin de her dilden ÅŸarkı ve ilahiler seslendirdiklerini aktararak, “Koroyu uzun yıllardır takip ediyorum. Müzik öğretmenliÄŸi öğrenimim için il dışına çıktım ancak aklım onlardaydı. Hatay’a kesin dönüş yaptığımda ‘Ben de koroda yer alacağım’ dedim ve 7 aydır korist olarak babamla aynı sahnedeyiz.” ifadesini kullandı.

Koronun oldukça güzel mesajlar verdiğini belirten Aslıhan Türkü Şahin, şunları kaydetti:

“Koroya girmeyi çok istiyordum. Malum, adım Türkü. Babam beni türkülerle büyüttü. Kendisinin daha önce bir sahne yaÅŸantısı vardı. Koroda yer almamız ikimiz için de güzel bir anı oldu. Babam ısrarlarıma dayanamayarak koroda olmayı kabul etti ve ÅŸu an birlikte aynı sahneyi paylaşıyoruz. Tüm akrabalarımız ve çevremizdeki komÅŸularımız babamın sesini çok beÄŸeniyorlar. İnÅŸallah uzun yıllar babamla aynı sahnede görev almaya devam ederiz. Onunla birlikte sahne performansı sergilemek oldukça keyifli oluyor.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir