Mahkemelik binalar korkutuyor!

ÖZKAN BAKKAYLI

Hatay’ın merkezinde hasar almış ve yıkımı için mahkeme kararı bekleyen binalar korkutuyor. Kentte Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Ulucami mahallesinde bulunan bina tehlike saçıyor.

Sokaktan gelip geçen vatandaşlar ile esnafın korktuğu bina, yıkılmış duvarları ve çatlak kolonları ve direkleri ile ürkütücü bir görüntüye sahip.

Yolu kullanan vatandaşlar ve esnaflar, “Buradan gelen geçen insanlar ve işlerine devam eden esnaflar var. Bir an önce bu binanın ortadan kalkması gerekiyor” dediler.

Konuyla ilgili görüş bildiren vatandaşlar: “Bu bina yüzünden zaten hepimiz korku içinde yaşıyoruz şu an. Buradaki esnaflar ve meskende oturanlar mağdur. Şu an yıkılsa birçok kişiye zarar verebilir. Depremin ne zaman geleceğini de bilmiyoruz Gece vakti olsa dahi burada yaşayanlar, oturanlar var. Çocuklar var. Bunların hepsi dolu. Acil olarak yıkılması lazım yani acil olarak. Bunu yetkililere bildiriyoruz ama çözüm bulamadık. Daha önce de bizim tepkimiz olmuştu. Buradan gelen, geçen, oturan esnaflar, müşteriler var. Bir an önce ortadan kalkması gerekiyor. Esnaflar ve vatandaşlar olarak bu binadan çok rahatsızız Çok tehlike arz ediyor. Müşterilerimiz sürekli geliyor. Herkes yani zaten kolonların patlak olduğu göz önünde yani. Bizi saklı bir şey yok. Piyasa da sağlam binaları hızlı hızlı yıkıyorlar. Burada en çok çarşının göbeğinde tehlike arz eden binaya kimse bakmıyor. İnşallah en kısa zamanda gelip bu binayı da yıkarlar bizde rahatlarız” ifadelerini kullandılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir