Belen-Antakya otoyolu hızla inşa ediliyor!

 

HABER MERKEZİ

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu’nun açıklamasının ardından 11 Mart 2024’te ihale edilen proje, İskenderun ile Antakya arasındaki 17.917 metrelik yeni otoyolun yapımını içeren otoyol projesi hızla ilerliyor.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde devlet tarafından finanse edilen en büyük yatırım olarak nitelendirilen 21 milyar TL deÄŸerindeki Belen – Antakya Otoyolu projesinin Belen ve Amanos DaÄŸları kesimlerinde çift tüp tüneller inÅŸa edilecek ve mevcut karayolu trafiÄŸini büyük ölçüde rahatlatacak.

Toplamda 24,5 kilometrelik bölüm 6 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı devlet yoluna dönüştürülecek. Proje ayrıca Hatay’da deprem konutlarının ve yeni yerleşim yerlerinin ulaşımını sağlayacak 76 kilometrelik bağlantı yollarını da içeriyor.

Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz ile Belediye BaÅŸkanı İbrahim Gül çalışmaları hızla devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Kaymakam Mahmut Sami Yılmaz, projenin bölge ve Belen için önemini vurgulayarak, “Bu proje sadece bu bölgenin deÄŸil, Türkiye’nin en büyük projelerinden birisi. Dolayısıyla bölgemize ve Belen’imize trafik yoÄŸunluÄŸu açısından çok büyük bir rahatlık saÄŸlayacak” dedi.

Belen Belediye BaÅŸkanı İbrahim Gül ise projenin hedeflenen süresinin 4,5 – 5 yıl olduÄŸunu belirterek, “CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan’a, Genel BaÅŸkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye ve hükümetimizin yetkili bakanlıklarına teÅŸekkür ederim. Belen halkı adına onlara minnet duyuyoruz ve en kısa zamanda temel atma törenine onları beklediÄŸimizi ifade etmek istiyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir