İSTE’de Mezuniyet Coşkusu!

HABER MERKEZİ

İskenderun Teknik Üniversitesi Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı mezunlarını düzenlenen görkemli bir törenle uğurladı.

Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreni, öğrenciler, aileler ve akademik camia için unutulmaz anlara sahne oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmalarını Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergül Yaşar ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Duruel gerçekleştirdi. Dekan Prof. Dr. Ergül YAŞAR konuşmasında, mezuniyetin gurur verici bir an olduğunu vurgularken, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Denizciliği Türk’ün büyük millî ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız” sözleriyle başladığı konuşmasında; mezun öğrencilerin Türk denizcilik mirasını taşıyacak bireyler olarak yetiştiğini ifade etti.

İskenderun Körfezi’nin stratejik önemine ve fakültenin sektöre sunduğu katkılara değinen Yaşar, öğrencilere mesleklerini sevgiyle yapmaları, kendilerini sürekli geliştirmeleri ve her zaman vatan sevgisiyle hareket etmeleri yönünde öğütlerde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Duruel ise konuşmasında mezunlara hitaben şu sözlerle seslendi: “Sizler sadece birer mühendis, birer uzman değil; aynı zamanda bu milletin öz evlatları, bu toprağın ruhunu, bu medeniyetin adalet ve merhamet yüklü sesini taşıyacak neferlerisiniz. Aldığınız eğitim, sadece teknik bilgiyle sınırlı değil; sizleri ahlakla, sorumlulukla ve değerlerle donatmayı amaçladı.”

Konuşmasında “Mavi Vatan”ın sadece bir kavram değil, bir duruş ve kararlılık olduğuna dikkat çeken Duruel, mezun gençlerin denizlerde Türk mühendisliğini ve medeniyetini temsil edecek bireyler olarak yetiştirildiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından fakülte genelinde dereceye giren Mustafa Ata Bakır, Sinem Haydaroğlu ve Sertaç İster başarı belgeleri ve çeşitli armağanlarla ödüllendirildi. Fakülte birincisi Mustafa Ata Bakır, mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştirdi. Törende ayrıca Denizcilik İşletmeleri Yönetimi ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümlerinde dereceye giren öğrenciler de ödüllerini aldı. Mezun öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri geleneksel bayrak devir-teslim törenini gerçekleştirdi ve mezuniyet yeminlerini etti. Törenin sonunda mezun öğrenciler sahneye davet edilerek keplerini coşku içinde havaya fırlattı. Tören, katılımcıların alkışları eşliğinde sona erdi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir