HABER MERKEZİ
Antakya ve Defne ilçesinde ki bazı noktalarda tıkanan trafik ile ilgili Gazetemiz Yazarı Ali Yolcu’ya konuşan Hatay Valisi Mustafa Masatlı konutların bitim tarihinde olduğu gibi trafik sorunu için de yıl sonunu işaret etmişti. Yıl sonunda trafikte yaşanan sorunların asgari düzeye ineceğine o tarihte dikkat çeken Masatlı, özellikle çevre yolunda trafik sorunun tarihe karışacağını hatırlatmıştı.
Ancak trafikte bir rahatlama gözlendiyse de yeterli olmadığını aktaran vatandaşlar, Antakya başta olmak üzere Defne ilçesinin trafik yükünden dolayı yoğun bir stres yaşadıklarını söylediler ve çözüm için acilen bir komisyon oluşturulmasını, yeni alternatiflerin yaşama geçirilmesini istedi.
Söz konusu komisyona mutlaka Hatay Valiliğinin dahil edilmesini ayrıca isteyen vatandaşlar, “Gördük ki Antakya’da valiliğin el atmadığı hiçbir alan doğru işlemiyor. Sayın valimizin bu konuya da el atarak birimleri yetkilendirip çözüm konusunda aktif rol almasını istiyoruz” dediler.
Yerel yönetimlerden umutlarını kestiklerini belirten vatandaşlar özellikle deprem sonrasında yerel yönetimlerin sınıfta kaldığına dikkat çekerek, “Sayın Valimiz Mustafa Masatlı ve önceki koordinatör valilerimiz olmasaydı bugün Antakya çok daha geri bur noktada olurdu. Yerel yönetimler deprem ile birlikte zaten duyarsız oldukları hizmet noktasında tamamen havlu attılar. Depremin en çok yıkıma neden olduğu iki ilçe Antakya ve Defne’de gelinen noktada halen elektrik, su, temizlik yanı sıra çok ciddi bir trafik sorunu yaşanıyor. Bu sorunların giderilmesi için sayın valimizden yardım bekliyoruz” ifadesinde bulundular.
