HABER MERKEZİ
Hatay Valisi Mustafa Masatlı Antakya’nın hayali olan proje ile ilgili de açıklama yaptı ama net bir tarih ne yazık ki yok. Vali Masatlı Antakya’nın TRAMVAY ile birkaç ay içinde buluşacağını söyledi.
Antakya ve Defne ilçesinin sınırı konumunda ki Maksim Alanından başlayacak olan TRAMVAY 1576. Sokağa (Armutlu Semt Pazarı Caddesi) takip ederek Gündüz Caddesi Atatürk Caddesi İstiklal Caddesi (Haraparası mahallesi) ve Kurtuluş Caddesini takip ederek yeniden Maksim Alanı şeklinde güzergâh çizecek. Büyük heyecan uyandıran proje ile ilgili çalışmaların Maksim Alanında başladığını söyleyen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “Altyapı çalışmaları başladı. Elektrik, internet gibi detaylar konusunda önümüzde ki 50 yıl sorun yaşanmayacak şekilde çalışma yapılıyor. Ardından kazı yapılan yerler kapatılacak ve TRAMVAY hattı çekilecek. Üst yapı çalışması ardından işlem bitmiş olacak” dedi.
Bu projenin hem kente estetik katacağını hem de şehir merkezi trafiğini önemli ölçüde rahatlatacağını aktaran Vali Masatlı, ‘Antakyalılara ve Defnelilere hayırlı olsun” dedi.
