Hatay’ı izole etme ÅŸansımız yoktu!

Ä°l SaÄŸlık Müdürü Dr. Hambolat, Kasım ve Aralık ayında zor günler geçiren Hatay’da vakaların düştüğünü belirterek, yaÅŸadıkları zor günleri deÄŸerlendirdi..

HABER MERKEZÄ°

Ä°l SaÄŸlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, Kasım sonu ve Aralık ayında Hatay’da artan koronavirüs vakalarının düştüğünü belirterek, “Pandemik salgın tüm dünyayı etkiledi. Hatay’ı bundan izole tutma ÅŸansımız yoktu” dedi.

BU TEK DALGATDEĞİLDİ TEKRARDAN BUNLAR YAŞANABİLİR

Hambolat, kentteki vakaların her geçen gün düştüğünü ve hastanelerdeki yükün azaldığını belirterek, vatandaÅŸlara rehavete kapılmaması yönünde uyarıda bulunarak, “Bu tek dalga deÄŸildi, tekrardan bunlar yaÅŸanabilir” dedi.

Ä°l SaÄŸlık Müdürü Mustafa Hambolat, aldıkları önlemler için vatandaÅŸlara teÅŸekkür etti. Hastanelerdeki yükün azaldığını ancak rehavete kapılmamak gerektiÄŸini kaydeden Hambolat, “Kasım sonu, aralık başında yaÅŸadığımız pik sürecini gayet düzenli ve kontrol edilebilir bir seviyeye çekebildik. Bu tek dalga deÄŸildi, tekrardan bunlar yaÅŸanabilir ki, ocak sonu, ÅŸubat başı, mart başı dikkatli olunması gereken zamanlar. Bu süreçleri yaÅŸadığımız dönemde, biz insanların ne dedikleri ile deÄŸil, iÅŸimizle meÅŸgul olmak” dedi.

BU BÄ°R PANDEMÄ°K SALGINDIR

‘Kentin yaÅŸadığı koronavirüs dalgasını tsunamiye dönüşmeden, dalga kıranlarla hasarsız atlatmaya çalıştıklarını belirten Dr. Mustafa Hambolat, “Bu bir pandemik salgındır, bütün dünyayı etkilemiÅŸtir. Hatay’ı bundan izole tutma ÅŸansımız yoktu. Aldığımız tedbirlerin yerinde ve yeterli olduÄŸunda, bir aylık bir süreç olmadan, o pik dönemini atlatmakla aslında kendimiz yaÅŸamış olduk. Bu dönemde, kayıplarımız oldu mu, mutlaka oldu. Bu dönemde salgından vefat eden insanlarımız oldu mu, saÄŸlık çalışanlarımız oldu mu, mutlaka oldu. Ama bu dönem bizim mücadele azmimizi ve gayretimizi, baltalamadan, hevesimizi ve ÅŸevkimizi kırmadan, mücadeleye devam etmemiz neticesinde ÅŸu anki rahat döneme geçme ÅŸansımız ortaya çıktı” diye konuÅŸtu.

BAKAN KOCA VE VALÄ° DOÄžAN’A TEÅžEKKÃœR

Hambolat, “Alınan tedbirlerin hayata geçmesi, saÄŸlık ekibinin filyasyonda ve izolasyondaki çalışmaları neticesinde, hastanemizde de gösterilen üstün gayretlerin akabinde gayet güzel sonuçlar aldık.” dedi.

YaÅŸanan pik sürecinin düzenli ve kontrol edilebilir bir seviyeye kadar indiÄŸini söyleyen Hambolat, zor süreçteki ilgi ve desteÄŸinden dolayı SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, Hatay Valisi Rahmi DoÄŸan’a, saÄŸlıklarını hiçe sayarak çalışan saÄŸlık çalışanları ile Hatay halkına teÅŸekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir