2023 yılı aralık ayında enkaz kaldırma çalışmalarının bittiğine işaret edilmesine rağmen yıkımlar sürüyor. Mahkemelik binalar ve güçlendirme ruhsatını alamayan orta hasarlı binaların yıkım sürecinin başladığına dikkat çeken yetkililer bu sürecinde bir yıl daha alabileceğinin altını çizdiler.
HABER MERKEZİ
Depremle birlikte yerle bir olan Antakya ve Defne ilçelerinde enkaz kaldırma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Enkazın kaldırılmasıyla birlikte oluşan toz deryası ise vatandaşların en büyük şikayetleri arasında yer alıyor.
Enkazın usulüne uygun olarak kaldırılmaması nedeniyle oluşan toz tabakasının asbest madde içerikli olması nedeniyle herkeste sağlık sorunu oluşmaya başladığını aktaran vatandaşlar ilgili birimlerin yıkım ve enkaz kaldırma ve dökme anında su sıkılmasını istediklerini söylediler.
Antakya ve Defne’de aradan geçen 18 aylık süreye rağmen enkaz kaldırma çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğüne dikkat çeken vatandaşlar, “Bilebildiğimiz kadarıyla Kırıkhan ilçesinde de enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Ancak yoğunluklu olarak Antakya’da çalışmalar sürüyor. Aradan neredeyse iki yıla yakın bir süre geçmiş olmasına rağmen yıkımın sürmesi elbette bizleri rahatsız ediyor. Ancak elimiz den bir şey gelmiyor. Yaşanan çaresizliğe katlanıyoruz. Ancak yetkili birimlerimizden ricamız yıkım firması elamanlarının vatandaşa daha saygılı olmalarıdır. İnsanlar deremden çıkmış daha hassas olmaları gerekiyor” dediler.
RAHATSIZLIK VERMEMEYE ÇALIŞIYORUZ AMA…
Mahkemelik binalar ve ruhsat alamayan orta hasarlı binaların yıkımına devam edildiği sürecin ne zaman sonlanacağı ise bilinmiyor. Kimi vatandaşlar yıkım sürecinin daha aylarca süreceğine işaret ederken kimi kesim ise bu sürecin yıllar alabileceğini ne sürüyor.
2023 yılı aralık ayında enkaz kaldırma çalışmalarının bittiğine işaret edilmesine rağmen yıkımların sürmesiyle ilgili kısa bir açıklama yapan yetkili birimler ise Mahkemelik binalar ve güçlendirme ruhsatını alamayan orta hasarlı binaların yıkım sürecinin başladığına dikkat çektiler. Yetkililer bu sürecinde bir yıl daha alabileceğinin altını çizdiler.
Sürecin uzun ve yorucu olduğunu hatırlatan yetkili birimler, “Ellimizden geldiği kadar vatandaşlarımıza rahatsızlık vermemeye çalışıyoruz. Ancak süreç zor bir süreç bazen bizim de istemediğimiz anlar yaşanıyor” dediler.
