HABER MERKEZİ
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2 bin 392 engelli vatandaşın kamu kurumlarına atamasının yapılacağını açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, 2024 yılında yapılması planlanan, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ile engelli kamu personeli atama takviminde, tercih aşamasının başladığı belirtildi.
YerleÅŸtirme iÅŸlemi için hazırlanan tercih kılavuzunun 10-19 Ocak’ta Ölçme, Seçme ve YerleÅŸtirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanacağı bildirilen açıklamada, adayların tercihlerini ÖSYM’nin internet sitesinden yapabileceÄŸi belirtildi.
Atamaların EKPSS puanı ve kura yöntemiyle gerçekleştirileceği belirtilerek, tercih işlemlerinin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapılabileceği bildirildi.
Ayrıca son 21 yılda kamuda engelli memur sayısının 12 kat artırıldığı, 68 bin 108 engellinin kendileri için uygun kadrolara atandığı, geçen sene şubat ayında da 2 bin 323 engellinin atamasının yapıldığı belirtildi.
