30 şehir içinde en ucuz su Hatay’da!

Türkiye’de 30 Büyükşehir Belediyesi var. 30 Büyükşehir Belediyesi arasında en ucuz su ise Hatay’da. HBB Başkanı Mehmet Öntürk, depremden yeni çıkmış Hataylılara en ucuz suyu verebilmek için ellerinden gelen çabayı göstermeye devam edeceklerini söyledi.

El ele vermeye devam edeceğiz

HABER MERKEZİ

Kurulduğu günden bu yana ekonomik açıdan Hatay Büyükşehir Belediyesine kambur olan HATASU, Mehmet Öntürk Başkanlığında toparlanmaya başladı.

Depremden hemen sonra tahsilat oranlarında yaşanan büyük düşüşe rağmen süren çalışmalarda önemli yol alan HATSU ayrıca içme suyunu Türkiye’de mevcut 30 Büyükşehir Belediyesi arasında en ucuza veriyor.

Depremden sonra ki aylarda tahsilatın neredeyse sıfırlandığını aktaran Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ancak bugün itibariyle tahsilat oranlarında yüzde 85’in aşıldığını kaydetti.

İçme suyu ihtiyacının büyük bir kısmının terfi merkezlerinden sağlanıyor olmasından dolayı kurumun enerji tüketiminin %93’ünü su terfi merkezlerinin oluşturduğuna dikkat çeken Mehmet Öntürk, enerji kaleminin ciddi bir gider kalemi olduğuna vurgu yaptı.

Bu verilere rağmen Hataylılara 30 Büyükşehir arasında en ucuz suyu sağladıklarını hatırlatan Mehmet Öntürk, “Depremden çıkmış bir kent ve bu kentin insanları olarak birbirimizle dayanışarak eski günlerimize kavşağımıza olan inancım tamdır. Bizlerde Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak bu yolda bir katkımız olsun diye içme suyumuzu 30 Büyükşehir arasında en ucuz su olarak tescilledik. Hatay’ı ve Hataylıları seviyoruz ve onlar için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Hatay’da bilindiği üzer konutlardan 1 aylık dönemde 12 m³’e kadar tüketim için 8,10 TL/ m³, atık su tarifesi ise 4,05 TL/ m³ olmak üzere toplam 12,05 TL/ m³ olarak belirlendi. Meclis kararıyla belirlenen su fiyatı tarifesine göre Hatay yine 30 Büyükşehir arasında son sırada yer aldığı yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir