402 konut 29 Ekim’de teslim edilecek!

Kabine Toplantısının ardından değerlendirmelerde bulunan Recep Tayyip Erdoğan deprem konutlarının yapımının devam ettiğini ve en kısa sürede teslimatının yapılacağını tarih vererek açıkladı.

 

HABER MERKEZİ

Kabine Toplantısının ardından değerlendirmelerde bulunan Recep Tayyip Erdoğan deprem konutlarının yapımının devam ettiğini ve en kısa sürede teslimatının yapılacağını tarih vererek açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan değerlendirmelerde bulundu. Deprem konutları teslimatı hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi; “Bugünkü toplantımızda önemli kararlar aldık. Deprem bölgesine tahsis ettiğimiz 50 bin kişilik toplum yararına programların süresini 9 ay uzattık. Depremzedelerimize AFAD vasıtasıyla yapılan destek tutarı 79 milyar lirayı aşıyor. Düzenli olarak yaptığımız kira yardımlarından 327 bin 250 hanemiz faydalanıyor. Çadırlarda kalan hak sahibi vatandaşlarımızın konteynere geçişini tamamladık. Deprem konutlarımızın yapımı da devam ediyor. Önceki hafta Kahramanmaraş 7 ayrı bölgede toplam 9 bin 74 konut ile 231 iş yerinin temelini attık. Çarşamba günü Adıyaman’da deprem konutlarının temelini atacağız ve yerinde dönüşüm projemizi başlatacağız. Ekim ve kasım ayı itibariyle peyder pey teslime edeceğiz. Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde, afetzedelerin barınması için çadır, konteyner ve prefabrik yapılar hazır hale getirildikten sonra zemin etüt çalışması tamamlanan alanlarda, ihalelerin yapılmasıyla inşaat çalışmaları başladı. İslahiye’de 4 bin 531, Nurdağı’nda ise 2 bin 909 kalıcı konut inşaatı için örnek daire de hazırlandı. İslahiye ilçesinde yapımı süren kalıcı konutların 402 konutluk ilk etabının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na hazır hale getirilerek hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. İslahiye ve Nurdağı ilçesinde yapımı devam eden konutun da yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Gaziantep’te toplamda 29 bin 751 kalıcı konutun yanı sıra 12 bin 607 de köy evi de yapılacak” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir