Hatay’da 6 Åžubat’taki depremlerde kaleci antrenörleri ile iki futbolcularını kaybeden Hatayspor’un altyapı takımı, yerel liglerde mücadelesini sürdürüyor. Hatayspor Altyapı Yönetim Koordinatörü Mithat Baklacı: “Åžu yıkık dökük ÅŸehrin takımında oynamak için ÅŸehir dışından gelen sporcular var. Bunun en büyük sebebi, Volkan Demirel hocamızın gençlere verdiÄŸi önem ve cesaretle onları sahaya sürmesidir” dedi.
AA
KahramanmaraÅŸ merkezli 6 Åžubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatayspor’un farklı yaÅŸ kategorilerindeki altyapı oyuncuları, “A takım” hayaliyle idmanlarına devam edip yerel liglerde maçlara çıkıyor.
Depremlerde altyapı kaleci antrenörü Hüseyin DanahaliloÄŸlu, 14 ve 15 yaÅŸ altı futbolcuları Fatin Can ile Hamza Sürer’in yaÅŸamını yitirdiÄŸi bordo-beyazlı takım, yaklaşık 2 aydır idmanlarına devam ediyor.
Oyuncuların büyük çoğunluğunun da depremlerin ardından şehirden ayrılması nedeniyle akademik lige katılamayan Hatay ekibi, yeni sezonda 11, 12, 13, 14 ve 17 yaş gruplarında yerel liglerde top koşturuyor.
Esentepe Futbol Sahası’nda idmanlarını sürdüren depremzede sporcular, Ganalı futbolcusu Christian Atsu, Sportif Direktörü Taner Savut, malzeme sorumlusu Onur Akdeniz ve mutfak çalışanı Suzan Berber’in de yaÅŸamını yitirdiÄŸi AtakaÅŸ Hatayspor A takımına yükselebilmek için ter döküyor.
Hatayspor Altyapı Yönetim Koordinatörü Mithat Baklacı, AA muhabirine, depremlerin ardından toparlanan altyapı takımlarında sporcuların daha hırslı ve mücadeleci olduklarını söyledi.
Futbolcuların 2 aydır aralıksız idmanlarını sürdürdüğünü kaydeden Baklacı, şöyle konuÅŸtu: “Depreme kadar gelinen süreçte altyapı olarak çok iyi ilerliyorduk. Her sene 7 ya da 8 altyapı sporcumuzu A takım kampına gönderiyorduk, bu sporculardan da en az 3 ya da 4’ü A takımda kalıyordu. Bu sene de aynı ÅŸeyi yapmıştık, ÅŸu andaki mevcut A takım kadrosunda 5 altyapı sporcumuz var. Åžu yıkık dökük ÅŸehrin takımında oynamak için ÅŸehir dışından gelen sporcular var. Bunun en büyük sebebi, Volkan Demirel hocamızın gençlere verdiÄŸi önem ve cesaretle onları sahaya sürmesidir. Süper Lig’in den en genç takımı AtakaÅŸ Hatayspor. Hocamız genç sporculara çok deÄŸer veriyor, takip ediyor, takip ettiriyor. Hatta kendisi bizzat arayıp soruyor. Bu anlamda altyapı takımları olarak ÅŸanslıyız.”
Baklacı, Hatayspor’u ve altyapısını yaÅŸatmayı amaçladıklarını belirterek, sporcu yetiÅŸtirmeye devam edeceklerini dile getirdi.
ALTYAPI KOORDİNATÖRÜ AYDIN: “MOTİVASYON ÜST SEVİYEDE”
Hatayspor Altyapı Koordinatörü Burak Aydın da takımda moral ve motivasyonun en üst düzeyde olduğunu kaydetti.
Altyapının A takımla sürekli iletiÅŸim halinde olduÄŸunu vurgulayan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklarımızın hepsi A takıma çıkmak istiyor, her gün idmanlara gelerek çalışıyorlar. Gelirken binbir türlü zorluk çekiyorlar. Åžehrimizin durumu itibarıyla bu zorlukları çekerek buraya geliyorlarsa bu çocukların isteÄŸini ve arzularını buradan anlıyoruz. Antrenmanlardaki motivasyon üst seviyede, bunun en önemli nedeni de A takımın altyapıya bakış açısı. Volkan Demirel hocamız bizleri arıyor, soruyor, sürekli iletiÅŸim halindeyiz. Altyapıdan kaç oyuncuyu A takıma çıkarır, kaç oyuncuya süre veririz konularında sürekli iletiÅŸim halindeyiz. İnÅŸallah A takıma çıkan sporcularımız da sürekli süre alarak altyapı sporcularımıza daha da moral olacak.”
Hatayspor 17 yaş altı takım kalecisi Yakup Tuna, hem şehrin kalkınması için çaba sarf ettiklerini hem de A takım hayaliyle idmanlarını sürdürdüklerini söyledi.
Yakup Tuna, Volkan Demirel’in altyapı takımı için büyük ÅŸans olduÄŸunu anlatarak, ÅŸunları kaydetti: “Volkan Demirel hocamız için ‘bizden birisi’ diyoruz. Bizi görür ve bir ÅŸekilde fark eder. Hocalarımız da üzerimize düşüyor, emek veriyoruz. Hocamız Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biri olan Fenerbahçe’de forma giyiyordu, özellikle derbilerini heyecanla takip ediyordum. O agresif tavrı, kalesindeki net duruÅŸu, bu biz sporcular için örnek alınacak bir ÅŸey. Biz Volkan hocamızı izleyerek büyüdük, halen de izlemeye devam ediyor, eski maçlarını takip ediyoruz. A takımda forma giymek için çabalıyoruz. Allah nasip ederse hayallerimize kavuÅŸacağız. A takımın kalecisi olursam çok mutlu olurum, büyük bir gurur benim için. Depremlerin ardından A takıma çıkarak ÅŸehrimizin takımının kalesini korumak benim için büyük bir onur olur.”
Hatayspor 15 yaş altı futbolcularından Atakan Özdemir de A takımda forma giymenin hayaliyle idmanlara çıktığını ifade etti.
