CHP Grup BaÅŸkanvekili Özgür Özel, Hatay’da yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili konuÅŸtu
AA
CHP Grup BaÅŸkanvekili Özgür Özel, Hatay’da partisinin yeni anayasa çalışmalarını anlatarak, “Yeni yapılacak anayasada doÄŸa, çevre olacak. Kadınlara ve engellilere karşı koruyucu pozitif ayrımcılık maddeleri olacak. O anayasada hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, bağımsız Anayasa Mahkemesi olacak. O anayasada asgari ücretlinin maaşından vergi alınmaması, sürdürebilir kalkınma için, ülkenin önünü açabilecek her türlü düzenleme olacak.” dedi.
CHP Hatay İl BaÅŸkanlığında partililer ile bir araya gelen Özel, bu ziyaretlerinde Hatay’da partilerinin rekor oy aldığı bazı ilçelere gidemediklerini, daha sonraki ziyaretlerinde o ilçeleri ziyaret edeceklerini söyledi.
Kentte, güçlenmekte oldukları ilçeleri ziyaret ettiklerini anlatan Özel, “GittiÄŸimiz her ilçede partimize karşı bir teveccüh, artan bir ilgi var. İktidarın uygulamalarından bezginlik var. Hatay’da gördüğüm birlik beraberlik, çalışma takdire deÄŸer. Bunu arttırarak sürdüreceÄŸiz.” diye konuÅŸtu.
Partisinin yeni anayasa çalışmalarına önem verdiÄŸini aktaran Özel, Yeni yaptığımız anayasada vatandaÅŸların hepsinin eÅŸit, barış ve kardeşçe yaÅŸayabileceÄŸi bir toplumsal mutabakat olacak. O anayasayı milletimiz için hep beraber yapacağız.” ifadelerini kullandı.
Hatay BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Lütfü SavaÅŸ’ı, BüyükÅŸehir Belediyesi Spor Kompleksi ve YaÅŸam Merkezi’nde ziyaret eden Özel, daha sonra tarihi Antakya Uzun Çarşı esnafını ziyaret etti.
Burada esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Özel, esnafın sunduğu çeşitli ikramların tadına baktı.
Özel, son olarak Kumlu ilçesinde bulunan Adnan Menderes Parkı’nda mahalle muhtarları ve vatandaÅŸlarla bir araya geldi.
