Antakya etinin lezzetini; Başka şehirde bulamazsınız!

ÖZKAN BAKKAYLI

Antakya’da kırmızı et tüketiminin yüzde 60 ile 70 arasında sığır eti olduğunu söyleyen Antakya Kasaplar Odası Başkanı Sabit Ak, miktarın büyük bir bölümünün mangallık yanı sıra kâğıt ve tepsi kebap olarak tüketildiğini söyledi.

İlimiz Hatay’ın tescilli kâğıt kebap ve tepsi etin sadece Antakyalılar tarafından değil Antakya’ya bir vesile ile gelmiş yerli ve yabancı turistler tarafından da tercih edildiğini aktaran Başkan Ak, Antakyalıların başta şehirlerde ikamet eden dost, akraba ve arkadaşlarına buradan yaptırdıkları kâğıt kebapları dondurarak gönderdiklerini ve bunun artık yavaş yavaş Antakya’da bir sektör haline geldiğini anlattı.

Şehir dışında öğrenim gören öğrencilerin de kâğıt kebaba büyük rağbet gösterdiğini belirten Sabit Ak, “Özellikle annelerimiz şehir dışında öğrenim gören çocuklarına buradan kâğıt kebap gönderiyorlar. Onlarda memleket hasretini gideriyorlar” dedi.

Türkiye’nin en kaliteli etinin Akdeniz Bölgesinde olduğunu ayrıca belirten Antakya kasaplar Odası Başkanı Sabit Ak, “Akdeniz Bölgesi ve özellikle Antakya’da besisi yapılan hayvanların etinin lezzeti bir başka olur. Bu lezzeti başka hiçbir şehirde yakalayamazsınız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir