Antakya’nın tozu hasta etmeye devam ediyor!

HABER MERKEZİ

Aralarında ilimiz Hatay’ın da bulunduğu birçok kentte grip mi, kovid mi olduğu bilinmeyen üst solunum yolu rahatsızlıklarındaki ciddi artış hekimleri endişelendirdi. Antakya ve Defne ilçelerinde ki sağlık kurumlarına yapılan müracaatların büyük bir bölümünü üst solunum yolları rahatsızlığı oluşturuyor.

Hastanelerdeki uzun kuyruklarda saatlerce bekleyen vatandaşların neredeyse tamamının, kas-iskelet ağrısı, halsizlik, burun tıkanıklığı, geçmeyen öksürük ve aralıkla tekrarlayan boğaz ağrısı şikayetiyle başvurduğunu söyleyen hekimler, son 10 gündeki yoğunluğa dikkat çekti. Bazı kentlerde okullardaki öğrenci mevcudunun yarı yarıya indiği, birçok işyerinde çalışanların istirahat için aile hekimleri ve hastanelere başvurduğu belirtildi.

Uzmanlar “Üst solunum yolu vakalarında ciddi bir artış var. Öğrencilere, çalışanlara istirahat raporu veriyoruz. Bu durumun aydınlatılması, mevcut salgının adının konması Sağlık Bakanlığı’nın görevidir” dedi.

Vatandaşlar ise yaşanan bu salgının neyden kaynaklı olduğunun araştırılmasını istedi. Antakya ve Defne ilçelerinde yoğun bir toz bulutu bulunduğunu hatırlatan vatandaşlar, “Yıkımla birlikte bu toz dalgası büyüdü. Yıkımın sonlanmak üzere olduğu bugünlerde de ne yazık ki halen öyle bir durum yaşanıyor. Yaşanan bu salgın bundan kaynaklı olabilir mi?” diye sordular.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir