HABER MERKEZİ
Hatay Büyükşehir Belediyesi şehir genelinde cadde ve yolların mevcut durumlarını iyileştirerek trafik akışını daha güvenli bir hale ulaştırmak amacıyla il genelinde asfaltlama çalışmalarına devam ediyor.
Gösterdiği hızlı çalışma temposu ile takdir toplayan Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Öntürk, 15 ilçenin tamamında ihtiyacı hissedilen noktalarda beton asfalt çalışması yürütüyor.
İl genelinde yol bakım-onarım ve stabilize yol çalışmalarının hızlı bir şekilde süreceğine dikkat çeken Mehmet Öntürk, deprem nedeniyle meydana gelen olumsuzluklardın kısa bir süre içinde giderileceğini söyledi. Öte yandan Başkan Mehmet Öntürk’ün “Bu yaz yol ve su sorununun halledilmesi” talimatıyla harekete geçerek sağlıklı bir trafik akışı oluşturmak için asfaltlama, yol düzenleme ve genişletme gibi çalışmaları şehir genelinde aralıksız sürdürüyor.
Özellikle Antakya ve Defne ilçelerinde depremden dolayı meydana gelen olumsuzlukları gidermek ve sosyal yaşama bir an önce dönebilmek için planlamalar yaptıklarını söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, “Daha önce söz verdiğim gibi inşallah 2 yıl içinde Antakya’yı yeniden imar edeceğiz ve insanların yaşayabileceği bir kent haline getireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz Hatay’a hizmet etmek için geldik. Tüm ekiplerimizle sahadayız ve sahada kalacağız. Nerede kesiklik varsa ekiplerimiz orada olacak” dedi.
“1000 KM’LİK ASFALT ÇALIŞMASI YAPACAĞIZ”
Samandağ Arsuz arasındaki yolda tamamen Büyükşehirin imkânları ve personeliyle olmak üzere çalışmaları başlattıklarını hatırlatan Öntürk, “Kırsal bölgelerimizde yaklaşık 1000 km asfalt çalışması yapacağız. Buna da başladık ve inşallah 2 ay içerisinde bitireceğiz. Bu iş biter bitmez makinelerimiz üretim yollarına girecek. Ekim kasım aylarında da üretim yollarımızı açacağız” dedi.
Yetkililer, güvenli ve hızlı ulaşıma yönelik çalışmaları devam ettirdiklerini ifade ederken ulaşım altyapılarını güçlendirme çalışmalarının da yoğun bir şekilde devam ettiğini belirttiler.
Bu çerçevede yürütülen çalışmalar kapsamında görüşlerini dile getiren vatandaşlar, “Başkanlığa geldiği ilk günden bu yana hiç durmadan Hatay ve Hataylı için çaba gösteriyor. Gösterdiği emek ve çaba için kendisine çok teşekkür ediyoruz” dediler.
