Bakan Kurum’dan “faizle satılıyor” iddialarına net yanıt!

 

HABER MERKEZİ

Bakan Murat Kurum, muhalefetin “deprem konutları faizle satılıyor” iddialarına yanıt verdi. Konutların 2 yıl ödemesiz, 18 yıl faizsiz sabit ödeme sistemiyle sunulduğunu açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, muhalefetin “deprem konutları faizle satılıyor” yönündeki iddialarına TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda yaptığı sunumda yanıt verdi.

Bakan Kurum, “Deprem konutları 2 yıl ödemesiz, 18 yıl boyunca ise faizsiz ve sabit taksitlerle vatandaşlara sunuluyor” dedi.

“Faizle satılıyor demek sadece kafa karıştırır”

Muhalefetin söylemlerinin gerçekle örtüşmediğini belirten Bakan Kurum, “Sırf milletin aklını karıştırmak adına ‘efendim faizle satılıyor’ demenin kime ne faydası var? Antalya ortada, İzmir ortada. Elazığ, Malatya, Van örneklerinde olduğu gibi sistem sabit, faizsiz ve aidat bazlı. Burası hepimizin ülkesi, doğruları konuşmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

“Hatay’a gittiniz mi, gördünüz mü?”

Muhalefet vekillerinin “deprem konutları teslim edilmedi” iddiasına da sert çıkan Kurum, “Sayın vekilim, gittiniz mi Hatay’a? Antakya, Defne, Samandağ yerle bir olmuştu. 155 bin hak sahibi varken, biz Hatay genelinde 200 bin konut yapıyoruz. Türkiye genelinde 600 bin konut inşa ediyoruz. Bunun 455 bini hak sahibine teslim edildi” dedi.

Bakan Kurum, Avrupa ülkeleriyle kıyaslama yapılırken gerçeklerin göz önünde bulundurulması gerektiğini belirterek, “Avrupa’da devlet olarak yılda 50 bin konut yapan bir ülke gösterin. Biz 2002’den bu yana 1 milyon 750 bin konut teslim ettik, 500 bin konut daha açıkladık. Toplamda 2,5 milyon konutu dönüştürdük” şeklinde konuştu.

Bakan Kurum, “İlk Evim İlk İş Yerim” ve “İlk Evim-Arsa” projeleri kapsamında da ciddi bir ilerleme kaydedildiğini söyledi. “İlk Evim” projesinde 260 bin konutun inşaatı başlamış durumda. “Arsa” ayağında ise 235 bin hak sahibi için süreç sürüyor; 120 bin kişi için imar planları tamamlandı ve arsaların teslimi başladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir