“Bana Antakya’yı Anlatır mısın?” ile yüreklere dokunuldu!

 

HABER MERKEZİ

Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen liseler arası “Bana Antakya’yı Anlatır mısın?” adlı sunum yarışmasının büyük finali tamamlandı.

Mayıs ayında bölge birincilerinin seçildiği yarışmadaki büyük finale beş bölge birincisi katıldı. Bahçeşehir Koleji Kongre ve Konferans Salonu’nda gerçekleşen coşkulu ve heyecanlı büyük final, duygusal anlara sahne oldu.

Bilge Kağan Anadolu Lisesinin gösterisi izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Yazarlığını ve yönetmenliğini edebiyat öğretmenleri Sadık Cem Genç ve Eser Tuncer Piri’nin, görsel ve dijital kurgusunu okul öğretmenleri Aleyna Özdemir ve İlmittin Taşdemir’in yaptığı “Bir Antakya Hatırası” adlı şiir ve tiyatro gösterisi ilgiyle izlendi. Açılışı Eser Tuncer Piri’nin yazdığı şiirle başlayan gösteri Sadık Cem Genç’in yazdığı tiyatro ile devam etti. Okul öğrencileri Hakan Günay, Naif Can Ağbaş, Furkan Özkoca, Arda Danacı, Emin Talha Özyurt, Esmanur Aldıç, Tuana Aydın ve Talha Mert Bozca tarafından sahnelenen gösteri izleyenlerin yüreklerine dokunmayı başardı.

Antakyalı bir esnafın mahallesine, Antakya insanına ve insanlığa olan sevgisinin mahalle ve esnaf kültürüyle harmanlanarak anlatıldığı gösteride özellikle yaşanılan depremden sonraki umut vurgusu izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Jüri tarafından derece ile ödüllendirilen gösteri ilçe ikincisi olarak ilan edildi. Büyük finalde Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci olurken Serinyol Anadolu Lisesi de üçüncü oldu. Gösteriler, izleyiciler tarafından büyük ilgiyle karşılandı ve Antakya’ya olan sevginin en güzel şekilde yansıtıldığı dakikalar yüreklerde iz bıraktı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir