Bayır Bucaklar Ramazan gelince hüzün doluyor

AA

Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki konteyner kentte yaÅŸamlarını sürdüren Suriyeli Bayırbucak Türkmenleri, bir ramazana daha vatanlarından ve akrabalarından uzakta girmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Suriye’deki iç savaÅŸ nedeniyle ülkelerini terk eden ve 9 yıldır Yayladağı Geçici Barınma Merkezi’nde yaÅŸamlarını devam ettiren 3 bin 500 Bayırbucak Türkmeni aile, ramazan hazırlıkları yapıyor.

Bir yandan ramazan telaşı yaşayan Türkmen aileler, bir yandan da vatanları ve akrabalarından uzakta ramazanı karşılamanın burukluğunu hissediyor.

Geçici Barınma Merkezi sakinlerinden Ali Mollamusa, AA muhabirine, bu yıl 10’uncu ramazanı ülkelerinden uzakta geçireceklerini söyledi.

Bu ramazanda da bol bol dua edeceklerini aktaran Mollamusa, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çok şükür Türkiye devleti ve Türk milleti bize kucak açtı. Ramazanın gelmesi tabii ki insana huzur veriyor. Bol bol dua edeceÄŸiz. Allah’a şükür bir ramazana daha ulaÅŸtık. Bizim için ramazanlar orada bir baÅŸkaydı, burada bambaÅŸka. Burada ramazanlar hüzün dolu geçiyor çünkü Suriye tarafında kalan akrabalarımız, arkadaÅŸlarımız var. Çok sıkıntı içerisindeler, acaba nasıl bir ramazan geçirecekler, bilemiyoruz. Türkiye bizim için kamplar kurdu, Allah razı olsun ancak köylerimizdeki ramazanları özlüyoruz. Oradayken geleneklerimiz vardı, onları yerine getiriyorduk. Burada bir yanımızda acı varken bu mümkün olmuyor.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir