BİR YAZARIN KORONA GÜNLÜĞÜ

Hüseyin Habip Taşkın

Koronalı günler başladığında dünyada dalgalanmalar oldu. Dalgalar hepimizi etkiledi. “Neyin nesi? Nasıl korunuruz?”, buna benzer sorular aldı başını ve dünyada bir tur attı. Soru olurda yanıtı olmaz mı? Soru ve yanıt ile başlayan günlerimizde basınıyla, internet ortamıyla çok sesli koroya döndük.

Müslüm Kabadayı bir öğretmendir. Aynı zamanda bir yazardır. Kitapları vardır. “Korona Günlerinde Doğal Ve Dijital Yaşam” adını vermiş olduğu kitabında, korona ile ilgili tutmuş olduğu günlüklerine yer vermiştir. Kitabı Klaros Yayınları’ndan çıkmıştır.

Günlüklerinde insan yaşamlarına dokunmuştur. Aynı dokunuşu kendisi ve ailesi için de yapmıştır. Dokunuşlar; dünya ülkelerindeki insanların anadilleri, ten renkleri, kültürleri farklı olsa da, yaşananlarda biçimsel farklılıklar olsa da ortak paydaları koronaya karşı önlem ve bir an önce bu can alan virüsün bitme isteği…

Önlemler içinde morali yüksek tutma da vardır. Akrabalarından, meslektaşlarından, can arkadaşlarından haber almadan olmaz. Çağımızın teknolojisi çok hızlı ilerliyor. İnsanları bir anda bir uçtan diğer uca bağlıyor, konuşturuyor. İstenildiğinde karşılıklı, hareketli görüntüyle yakınlaştırıyor. Yapılan işlemde yolculuk, sınırlar yoktur.

Yakınlarının, akrabalarının ölüm haberleri ile gözyaşları akar. Geçmişe anlık gidip, gelmeler olur. Yüreğinden bir şeylerin koparıldığı hissine kapılır. Ölüme çare olmadığı gibi, gidip de gelen olmamış bugüne kadar.

Yazarımız bir eğitimcidir. Öğrencileri vardır. Korona ile birlikte eğitimde büyük boşluklar olsa da, internet üzerinden öğrencilerine bilgiden yoksun kalmamaları için ders anlatmaktadır.

Her insanın olduğu gibi kendisinin ve ailesinin yaşamı koronayla iç içe olarak her gün akıp gidiyor. Umutlarıyla birbirlerine moral aşılayarak ayakta kalmaya çalışanların öyküleri, sıra halinde yazılara dökülmüş.

Yazılarda sadece insan yaşamları yer almaz. Hayvanlar da yer alır. Hava, su, doğa, ağaç, ev aklınıza ne gelirse bir bütünlük içinde birbirini bağlar.

Yaşamın farklı yüzünde dünyada korona virüs alarmı vardır. İnsan yaşamlarının değişken yapısını, psikolojilerini ortaya koymaktadır. Kaygılar, sevinçler, umutlar birbirini kovalıyor. Yaşam, biçimsel olarak Dünya dediğimiz gezegende devam ediyor. Umudunuzu kaybetmeyin.

Aslında kitabı okuduğunuzda kendinizi farklı mekânlar içinde bulacağınıza eminim. Şimdiden iyi okumalar dileğiyle…

Kitabın künyesi:

Korona Günlerinde Doğal ve Dijital Yaşam 1, Klaros Yayınları, Ankara 2021, 200 s. günlük.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir