Bu sorunu biri çözsün artık!

HABER MERKEZİ

Hatay’ın en büyük sorunları arasında yer alan trafik sorunu her geçen gün büyüyor. Ancak bu sorunu çözmekle mükellef yetkili birimler kendileri de bu yolları kullandıkları halde sadece seyir ediyor.

6 Şubat depreminden sonra çokça konuşulan konular arasında yer alan Belen geçidine ve trafiğine ise bir çözüm bulunamıyor.

Deprem sonrası Hatay’a ulaşmak isteyen yardım ekipleri yanı sıra Hatay’dan ayrılmak isteyen Hataylıların kullanabilecekleri tek güzergâh olan Belen geçidinde bilindiği üzere kıyamet gibi günler yaşanmıştı. Vatandaşlar deprem sabahı trafikte yaşanan tıkanmaları ve geciken yardımları hatırlatarak Belen geçidine acilen bir alternatif bulunmasını istedi.

Trafik çilesinin Belende can sıktığını ve ölümcül kazalara da neden olduğunu ileri süren vatandaşlar, “Deprem zamanında da bu halde olan otoyol, olası bir doğal afette, ambulans geçişleri esnasında ve öğrencilerin sınav dönemlerinde aynı karmaşayı ve tehlikeyi gözler önüne seriyor. Acilen alternatif yol için kaynak aktarımı ve düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Belen ve Honda Kavşağı. Bu bölgelere artık kalıcı sağlam çözümler bulunmalı. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde resmen bölge trafiği felç duruma geliyor. Hele de ambulans ile bir acil hasta taşınıyorsa, alternatif güzergâh bulmak iğne ile kuyu kazmak gibi. Emniyet şeritlerini sanki normal yol gibi kullanan sürücüler, trafikte diğer bekleyen sürücüleri resmen enayi durumuna düşürüyor. Ve bunun gibi onlarca problemi yazabiliriz. Öncelikle Belen ve Honda kavşağı bir güvenlik sorunudur. Bu bölgelere acil bir şekilde alternatifler sunulması gereklidir” ifadesinde bulundular.

Bölgede yaşanan sıkıntıyı dile getiren sürücüler, “Belen ve Honda Kavşağı. Bu bölgelere artık kalıcı sağlam çözümler bulunmalı. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde resmen bölge trafiği felç duruma geliyor. Hele de ambulans ile bir acil hasta taşınıyorsa, alternatif güzergâh bulmak iğne ile kuyu kazmak gibi. Emniyet şeritlerini sanki normal yol gibi kullanan sürücüler, trafikte diğer bekleyen sürücüleri resmen enayi durumuna düşürüyor. Ve bunun gibi onlarca problemi yazabiliriz. Öncelikle Belen ve Honda kavşağı bir güvenlik sorunudur. Bu bölgelere acil bir şekilde alternatifler sunulması gereklidir” dediler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir