Bu yıl ki teması ‘Meslek Ahlakı ve Ahilik Kültürü’

Vali Doğan’ın Ahilik Haftası Mesajı..

ÖZKAN BAKKAYLI

Hatay Valisi Rahmi Doğan, ahiliğin, ticari ve sosyal hayatta güzel ahlak, doğruluk, alçak gönüllülük, kardeşlik, yardımseverlik, herkesin kendi sanatında gelişmesi gibi değerleri esas alan köklü bir müessese olduğuna dikkati çekti.

Vali Doğan, “Ahilik Haftası” dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Temelleri 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından Anadolu’da atılan Ahilik Teşkilatı; Türk insanının mesleğini, sanatını mertlik, dayanışma ile bütünleştiren, milli birlik ve bütünlük anlayışıyla asırlar boyu toplumda düzeni sağlayan, üretici-tüketici ilişkisini en iyi şekilde düzenlemeyi

Esnaf ve sanatkârın piri Ahi Evran Veli’nin “Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir” düsturuyla ticaret ahlakı, yardımlaşma ve dayanışma gibi ilkelere dayanan felsefesi günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza yol göstermekte, ticaret erbabına kılavuzluk etmektedir.

Ahi Evran yılı olarak ilan edilen 2021 yılında da, ilimiz İskenderun ilçesinden ahşap oyma sanatçısı Behzat Böke Ticaret Bakanlığımız tarafından da Türkiye’nin ahisi seçilerek Habib-i Neccar diyarı Hatay’mızı gururlandırmıştır.

Bu yıl ki teması “Meslek Ahlakı ve Ahilik Kültürü” olan, 13-19 Eylül tarihleri arasında kutlamakta olduğumuz 34. Ahilik Haftası münasebetiyle, Ahi Evran-ı Veli’yi rahmet ve minnetle yad ederken, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir