Defne SU kuyruğunda!

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte su ihtiyacı da artış gösteriyor. Şebeke suyunu ya hiç alamayan veya yetersiz alan Antakya ve Defneliler bir koli su için saatlerce kuyruklarda bekliyor.

HABER MERKEZİ

6 Şubat depreminden sonra artçı sarsıntıların sürdüğü ilimiz Hatay’da insanların endişesi giderek artıyor. Bazı bilim insanlarının ‘Yeni bir deprem daha bekleniyor’ söylemi endişe ve tedirginliğe tavan yaptırıyor. Yaşanan depremin üzerinden 18 ay geçmiş olmasına rağmen halen gıda ve su kuyruklarında bekleyen yurttaşları yeni bir deprem korkusu sardı.

Bazı bilim insanlarının “Burada artık büyük deprem olmaz” söylemi ile rahatlayan vatandaşların kafası karışık. Hangi bilim insanının doğru söylediğine kanaat getiremeyen vatandaşlar Hatay’da zor koşullarda yaşamaya devam ediyor.

Hayırseverlerin dağıtımını yaptığı içecek su ve gıda yardımlarıyla ayakta kalmaya çalışan Hataylılar kendilerine yardım eli uzatan hayırsever iş insanları yanı sıra Belediyeler ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ettiler.

SU KUYRUKLARI

Bu arada dağıtımı yapılan içecek suyun önünde yüzlerce kişinin sıra beklemesi gören herkesi üzüyor. Bir adet su için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar sosyal devletin Hatay’ı unuttuğunu öne sürerek, “Bizlere su, gıda ve giyecek yardımında bulunan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bizler devletimizin de yanımızda yer almasını isterdik. Ancak bu olmadı. Canları sağ olsun. Bizlerin bulunduğu zor şartlardan çıkabilmemiz için Hatay ilinin bir an önce özel afet bölgesi olarak ilan edilmesi gerekiyor” ifadesinde bulundular.

Fotoğraflarda insanların içme suyu tırından su alabilmek için oluşturdukları yüzlerce kişiden oluşan kuyruk ve o kuyruktan bir koli su alarak mutlu olan insanlar görülüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir