AA
Hatay’da doÄŸuÅŸtan bedensel engelli milli basketbolcu Songül Çelik, ailesinin ön yargılarını kırıp girdiÄŸi basketbol takımında hem tek kadın olarak forma giyiyor hem de baÅŸantrenörlük görevini yürütüyor.
Almanya’da bedensel engeli nedeniyle tedavi görürken sporcu olmaya karar veren Songül Çelik (40), 18 yaşında döndüğü Türkiye’de girdiÄŸi bir kulüpte basketbolda kendini geliÅŸtirdi.
Zamanla potada kendini kanıtlayan baÅŸarılı sporcu, 2002’de milli formayı giymeye hak kazandı.
Yaklaşık 3 yıl önce de Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımı’nda yardımcı antrenörlüğe seçilen Songül, aynı zamanda Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden ve tamamı erkeklerden oluÅŸan Hatay BüyükÅŸehir Belediyespor kadrosuna girdi.
Songül, tek kadın oyuncusu olduğu Hatay ekibinin başantrenörlük görevini de üstleniyor.
BaÅŸarılarıyla hem takımının hem de ailesinin takdirini alan milli sporcu, Türkiye’de engelli kadın basketbol liginin kurulmasını hayal ediyor.
Songül Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt dışında tedavi görürken oradaki engellilerin hayata sporla daha pozitif baktığını gözlemlediğini söyledi.
Bu yüzden Türkiye’ye döner dönmez bir spor dalında kendini geliÅŸtirmeye karar verdiÄŸini anlatan Songül, ilk olarak yüzmeyle ilgilendiÄŸini belirtti.
