Erzin’de Sağlık Hizmetleri Yenileniyor!

HABER MERKEZİ

Demokratik Sağlık-Sen Anadolu Şube Başkan Vekili Metin Yılmaz, Erzin Devlet Hastanesi’nde hayata geçirilen yeni sağlık yatırımlarının ilçe halkı için büyük bir kazanım olduğunu söyledi.

6 Şubat’ta yaşanan ve “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremin ardından büyük yaralar alan Hatay’da, yeniden inşa süreci tüm hızıyla devam ediyor. Bu süreçte sağlık alanında yapılan yatırımlar dikkat çekerken, Erzin Devlet Hastanesi’nde hizmete sunulan Bilgisayarlı Tomografi (BT) cihazı ile Palyatif Bakım Servisi, ilçe halkına umut oldu.

Kısa adı Demokratik Sağlık-Sen olan Demokratik Sağlık Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Anadolu Şubesi Başkan Vekili Metin Yılmaz, yaptığı basın açıklamasında, sağlık alanında atılan bu adımların Erzin için adeta bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Yılmaz, tomografi cihazının hizmete girmesiyle birlikte hastalıkların teşhis ve tedavi süreçlerinin önemli ölçüde hızlandığını belirterek, vatandaşların artık ileri tetkikler için farklı ilçelere gitmek zorunda kalmadığını vurguladı.

Özellikle yaşlı, bakıma muhtaç ve uzun süreli tedaviye ihtiyaç duyan hastalar için büyük önem taşıyan Palyatif Bakım Servisi’nin ise Erzin’de sağlık hizmetlerinin kalitesini ciddi anlamda artırdığını dile getiren Yılmaz, bu hizmetin hem hastalar hem de hasta yakınları açısından büyük bir rahatlama sağladığını söyledi.

Erzin Devlet Hastanesi’nin yenilikçi yaklaşımına da dikkat çeken Yılmaz, “Başhekim Sezgin Mutlu’nun başarılı ve vizyoner yönetimiyle hastanemiz, çağın gereklerine uygun sağlık hizmetlerini halkımıza sunmaya devam etmektedir. Bu gelişmeleri memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

Demokratik Sağlık-Sen olarak, halkın ve sağlık çalışanlarının yararına olan her türlü hizmetin destekçisi olduklarını ifade eden Yılmaz, “Doğru ve yerinde yapılan hizmetleri alkışlamaya, haksızlıklar karşısında ise dik durmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir