Hatay Barosu ve Adli Yardım Merkezi yeniden aktif!

AA

Hatay Barosu ve Adli Yardım Merkezi yeni hizmet binası törenle açıldı. KahramanmaraÅŸ merkezli 6 Åžubat 2023’teki depremlerde kısmi hasar alan baro için BirleÅŸmiÅŸ Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar BirliÄŸi destekleriyle Akasya Mahallesi’nde 498 metrekarelik alana iki katlı hizmet binası yapıldı.

Ä°nÅŸası tamamlanan hizmet binasının açılışı Ä°sveç’in Ankara Büyükelçisi Malena Mard, BirleÅŸmiÅŸ Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Hatay Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Ahmet Çelikkol, Türkiye Barolar BirliÄŸi (TBB) BaÅŸkanı Erinç SaÄŸkan’ın katılımıyla gerçekleÅŸtirildi.

Ä°sveç’in Ankara Büyükelçisi Malena Mard, merkezin açılışında emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür etti.

YaÅŸanan depremin ardından ÅŸehrin kalkınması için desteklerinin devam edeceÄŸini belirten Mard, şöyle konuÅŸtu: “Åžehirde büyük bir deprem felaketi yaÅŸandı, bu sadece bizim buraya bir katkımız. Deprem felaketinin ardından uzun dönemde ve imkanlar ölçütünde Türk halkının yanında olmaya devam edeceÄŸiz. Binanın sadece fiziki olarak deÄŸil hukuki olarak da çok iÅŸe yarayacağını düşünüyoruz. Bu bina birçok kiÅŸinin hayatına dokunacak ve onlara hukuki olarak destekte bulunacak.”

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton da baronun hizmet binası ihtiyacının giderildiğini söyledi.

Depremlerin ardından yaptıkları çalışmaları anlatan Vinton, “Hatay’da ve diÄŸer deprem illerinde baÅŸka programlar da yaptık. 4 bin 616 küçük esnafa toplamda 10 milyon dolar destekte bulunduk. Bu esnaf sayısı Hatay’da ise 900’ün üzerindedir.” dedi.

TBB BaÅŸkanı Erinç SaÄŸkan, Hatay Baro ve Adli Yardım Merkezi binasının sadece bir yapıdan ibaret olmadığını belirterek, “Bu yapı, Hatay için adalet isteyen herkese ışık olacak bir sembol niteliÄŸindedir.” ifadesini kullandı.

Hatay Baro Başkanı Erhan Nizamoğlu ise binanın yapımında emeği olan herkese teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir