Hatay Vakfı, ‘Hatay Şehrengiz’ kitabını tanıttı

HABER MERKEZİ
Merkezi Ankara’da bulunan kurucu başkanlığını M. İhsan Aydeğer’in yaptığı, Hatay Vakfı Hatay’a katkılarını sürdürürken bunu kültürel bir yayın ile taçlandırdı.
“Hatay Şehrengizi” ismi ile yayınlanan 464 sayfalık kitabı tanınmış bir şehirci, mimar ve sanat tarihçisi Kamil Uğurlu ve eşi M. Hilal Uğurlu kaleme aldı. Kitabın editörlüğünü Hatay’lı emekli deniz subayı, gıda mühendisi ve gastronomi uzmanı İbrahim Ünal Kahraman yaptı.
Hatay Şehrengizi kitabında Hatay’ da yaşayan çoğu insanın bile, belki de hiç fark etmedikleri küçük ayrıntılardan bahsediliyor. Şimdiye kadar birçok şehir için Şehrengiz yazılmıştır. İstanbul, Edine, Bursa, Konya, Karaman, Kahramanmaraş, Eskişehir, Sakarya, Os (Kırgzistan) şehirleri için yazılan kitapların en sonuncusu Hatay Vakfı tarafından ve Hatay’lı iş insanı Recep Atakaş’ın finansal katkıları ile hazırlandı.
Hatay Vakfı Başkanı M. İhsan Aydeğer tarafından Antikya Restaurant’ta yöresel lezzetlerinde sunulduğu bir kahvaltılı toplantı ile basına tanıtılan kitabın sunum konuşmasında söz alan Aydeğer; “Hatay Vakfı olarak şehrimizin dinamiklerine katkılarımız devam etmekte, bunu kültürel bir eserle taçlandırmak istedik, Türk Dünyası Mimarlar ve Mühendisler Birliğinde birlikte çalıştığımız kıymetli üstadımızdan böyle güzel bir eseri ortaya çıkarmaları konusunda ricada bulunduk. Kamil Uğurlu ve eşi M. Hilal Uğurlu bizleri kırmayarak böyle bir kültür şaheserini ortaya çıkardı, kendilerine teşekkür ediyorum, Hatay Vakfı olarak Hatay’a katkılarımızın devamında böyle bir kültürel eser bırakmak bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir