Halen ‘bana bir ÅŸey olmaz’ diyenler var!
METİN DİNGİL
Hatay’da günden güne koronavirüs vaka sayıları artmaya devam ediyor.
Vaka sayısındaki artışın “iftar yemekleri ve hafta sonu yatılı misafirliÄŸe gitmeden” olabileceÄŸi belirtiliyor.
Alınan tedbirleri dikkate almayarak, “Bana bir ÅŸey olmaz” diye umursamayanlar yüzünden ilimizde vaka sayılarında ciddi oranda artış olması düşündürüyor.
HASTANELERDE DOLULUK TEKRAR BAÅžLADI
Yetkililer ise alınan tüm önlemlere rağmen vaka sayısında yükselişin devam etmesi ile nasıl bir karar alacakları merak ediliyor.
İskenderun, Dörtyol ve Payas’ta hastanelerde doluluk oranları yine arttı. Antakya ilçesinde de test yaptıranların sayısında artış olduÄŸu, yataklı hasta sayısında da yükseliÅŸe geçildiÄŸi ileri sürüldü.
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta Hatay’da yüz binde 185,50 olan haftalık vaka sayısı, son güncelleme ile yüz binde 239,74’e yükselmişti.
Bazı illerde vakalar bir nebze de olsa düşüşe geçerken, Hatay’da vaka sayıları artmaya devam ediyor.
