HemÅŸehrimiz Gazi Demirel’in ÅŸarkısı sınırları aÅŸtı!

BÃœLENT KAVUK

Söz ve müziÄŸi eski gazeteci hemÅŸehrimiz Gazi Demirel’e ait olan Allah AÅŸkına adlı ÅŸarkı Romanya dışında artık dünyanın çeÅŸitli ülkelerinde de dinlenmeye baÅŸlandı!

Uzun yıllar önce Romanya’ya yerleÅŸen ve 2012 yılında okuduÄŸu LEILA adlı ÅŸarkısıyla şöhreti yakalayan Romanya’nın ünlüsü sanatçı Gazi Demirel en son bestelediÄŸi Allah aÅŸkına isimli ÅŸarkısıyla adından bir kez daha söz ettirmeyi baÅŸardı. Allah aÅŸkına ÅŸarkısı sınırları aÅŸtı.

Şarkı ünlülerin odağında!

Romen ünlüsü dansçı Ana Maria Tonea ve dünyaca tanınan ünlü bellydansçıların ritmine dans ettiÄŸi Allah aÅŸkına adlı ÅŸarkıya klip çeken yunan yıldızlar Ioanna Daniela Polydora ve Athena Nejat’tan sonra ÅŸimdi de ABD’nin Teksas eyaletinden Laman Hendricks ve Meksika’dan Mariah Miray Allah aÅŸkına ÅŸarkısına dans etti.

Ãœnlü rakkaselere ders veren ve bir çok ismi zirveye çıkaran ünlü türk bellydans üstadı Sema Yıldız’ın da talebelerinin aralarında bulunduÄŸu bir çok dansçının Allah aÅŸkına adlı ÅŸarkıya korografi yaptığı ve repertuarlarına alıp showlarına eklediÄŸi belirtiliyor. Romanya, Yunanistan, Japonya, Teksas (ABD) ve Meksika’lı dansçıların raks ettiÄŸi Allah aÅŸkına ÅŸarkısına ise yakın zamanda Türkiye ve Romanya’da klip çekileceÄŸi ve bu klipte de ünlü isimlerin dans edeceÄŸi vurgulanıyor. Åžarkıya Mısır, Lübnan, Suriye, ve kuveyt’li dansçıların da videoklip yaparak dans zincirine birer halka daha ekleyecekler.

Dededen-babadan gelme meslek!

1970’li yıllarda Topkapı’dan Ãœsküdar’a isimli filmde baÅŸrol oynayan ve oluÅŸturdukları LULULAR müzik grubu ile Türkiye’nin bir çok kentinde konser veren ve sayılır müzikhollerinde sahne alan babası merhum Süreyya Demirel’in sık sık okuduÄŸu arapça bir uzun hava ile baÅŸlayan ve ardından kendini ritmik bir oryantal havaya bırakan Allah aÅŸkına adlı ÅŸarkısının mix çalışmalarını ise Türkiye’de tanınan müzik yönetmeni Halim ErdoÄŸan’ın yapacağı kaydediliyor!

Ali Demirel ile ortak albüm hazırlığı tam gaz!

Gazi Demirel’in Hollanda’da yaÅŸayan ve kendisi gibi müzisyen olan abisi Ali Demirel’in bir çok ÅŸarkısına söz yazdığı ve aranjörlüğünü yapacağı yeni bir albüm hazırlığında olduÄŸu öğrenildi. Ali Demirel’in de okuyacağı ÅŸarkıların olacağı yeni albümün videoklip çekimlerinin Romanya-Hollanda ve Türkiye’de gerçekleÅŸeceÄŸi vurgulanıyor!

Ãœnlü dansçı oryantal Didem Gazi Demirel’in klibinde raks etti!

Ä°brahim Tatlıses’in eskiden sunduÄŸu IBO SHOW programında sahne alan dünyaca ünlü dansçı Didem bilindiÄŸi üzere Gazi Demirel’in Romanya konserine katılarak kıvrak dansı ile eÅŸlik etmiÅŸti. Dansçı Didem’in raks ettiÄŸi dev konseri sonrasında Gazi demirel Didem için ”Rakkase Didem” bestesini yaparak ona armaÄŸan etmiÅŸti. Ãœnlü dansçı Didem, Gazi demirel’in kendisi için bestelediÄŸi ÅŸarkısına dans ederek beraber klip çekmiÅŸlerdi.

Didem’den özel teÅŸekkür!

Ãœnlü rakkase Didem, Gazi demirel’in kendisi için bestelediÄŸi ÅŸarkı karşısındaki memnuniyetini bir video ile dile getirmiÅŸti. Sosyal alemde paylaşılan ve youtube ortamında da bulunan Didem’in duyguları dinlenmeye deÄŸer.

Hem ses sanatçısı hem de aktör!

2017 yılında ”Yılın sanatçısı” ödülüne layık görülen Gazi Demirel oyunculuÄŸu ile de göz doldurmaya devam ediyor. Romanya’da ”Trasnitii din Nato” isimli dizide karekter oyuncu olarak rol alan Gazi Demirel bir yandan Türkiye ve Romanya’da türk-romen oyunculardan oluÅŸacak yeni bir dizi filmde oynamaya hazırlanırken öte yandan en son bestelediÄŸi Allah aÅŸkına ÅŸarkısıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Romanya’da bestelerinden oluÅŸan ÅŸarkılarını çeÅŸitli aralıklarla albümüne taşıyan Gazi Demirel’in bazı ÅŸarkılarını ise romen sanatçıların sözlerini romenceye çevirerek okudukları biliniyor.

Let’s go NETD’de!

Türkiye’de ünlülerin müzik kanalı netd’de Let’s go adlı ÅŸarkısıyla yerini alan Gazi Demirel, yakın bir zamanda çekimlerinin baÅŸlaması planlanan Ve Türkiye’de baÅŸlayıp Romanya’da sürecek yeni TV dizisinin bir bölümünün de doÄŸduÄŸu topraklarda Hatay’da çekeceÄŸi edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Paparaziilerin de ilgi odağı!

Romanya’nın ilk ve tek türk sanatçısı olan Gazi Demirel, birbirinden güzel ÅŸarkılarıyla Romanya’nın ulusal ve uluslararası yayın yapan TV kanallarında ve yazılı basında boy göstermeye devam ediyor. Türk kültürüne, folklörüne, zengin mutfağına ve turizmine sık sık vurgular yaparak ülkenin tanıtımına gönüllü katkı saÄŸlayan Gazi Demirel, TV’ler tarafından davet edildiÄŸi yemek programlarına da katılarak Türkiye ve Hatay mutfağının ve turistik yapısının tanıtımına katkı saÄŸlıyor. Paparazzilerin pek tuzaÄŸa düşüremediÄŸi ancak sık sık çeÅŸitli aÅŸk dedikodularına maruz bırakılan Gazi Demirel’in özel yaÅŸamına itina gösterdiÄŸi de romen basınında yer alan haberler arasında.

Bayrağımızı dalgalandırdı!

BilindiÄŸi üzere Gazi Demirel, Romen radyo ve Tv sanatçılarının 20.yıl kutlama etkinliklerinde romen tarihinde ilk defa bir türk sanatçısı olarak sahne almıştı. Bükreş’in meÅŸhur konser salonu Sala Palatului’de 4500 kiÅŸinin karşısına Türk bayrağını dalgalandırarak sahneye çıkan Gazi Demirel birbirinden güzel bestelerini seslendirerek romenlere enfes bir gece yaÅŸatmıştı. Romanya’nın ReÅŸita adlı bölgesinde ise 40 bin kiÅŸinin önünde sahne alarak müthiÅŸ bir performans göstermiÅŸti. Gazi Demirel Allah aÅŸkına adlı ÅŸarkısının sınırları aÅŸarak ünlü dansçıların repertuara alıp raks etmesinin huzurunu yaÅŸarken aynı zamanda yakında baÅŸlayacak dizideki rolüne ve albüm çalışmalarına yoÄŸunluk verdiÄŸi öğrenildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir