Herkesi Hatay’a davet ediyoruz

Medeniyetler şehri Hatay, yeni turizm yatırımlarıyla ziyaretçilerini bekliyor

AA

Tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan, deniz, yayla, inanç ve gastronomi turizmiyle dikkati çeken Hatay, son yıllarda yapılan yatırımlarla yerli ve yabancı ziyaretçi sayısını daha da arttırmayı hedefliyor.

Tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle adından söz ettiren kent, sinema müzesi, yat limanı, sahil yolu, dalış merkezi projeleriyle turizm pastasından aldığı payı arttırmak istiyor.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, AA muhabirine, kentin kültürüyle, tarihiyle, gastronomisiyle ve turizmiyle çok güzel değerlerinin bulunduğunu söyledi.

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede yaptıkları çalışmalarla öncü illerden biri olduklarını hatırlatan Doğan, bu süreçte hem esnafın hem de kente gelmek isteyenlerin büyük bir özlem içerisinde olduğunu kaydetti.

DoÄŸan, gelecek aylarda maskeden kurtulmayı ümit ettiklerini belirterek “Tüm vatandaÅŸlarımıza çaÄŸrıda bulunuyorum. Herkesi Hatay’a davet ediyoruz. Geldiklerinde kentin lezzetli yemekleriyle, tarihiyle, kültürüyle tanışacaklar. Güzel vakit geçirecekler ve mutlu bir ÅŸekilde evlerine, memleketlerine döneceklerdir.” diye konuÅŸtu.

SAHİL YOLU, HATAY’A CİDDİ MANADA TURİZM LOKASYONU OLUŞTURDU

Hatay’ın turizmiyle ilgili yaptıkları çalışmaları anlatan DoÄŸan, SamandaÄŸ-Arsuz sahil yolunun geçen yıl tamamlanarak kentin turizmine katkı saÄŸlamaya baÅŸladığını belirtti.

Akdeniz manzaralı sahil ve bisiklet yolunun Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi ağırladığını aktaran DoÄŸan, şöyle devam etti:

“26 kilometrelik turizm yolumuz dünyanın her tarafından merak ediliyor. Geçen hafta Almanya Münih’ten bir turizm dergisi yolun görsellerini istedi. Sahil yolu, Hatay’a ciddi manada turizm lokasyonu oluÅŸturdu. Yine İskenderun-Arsuz arasında Madenli Yat Limanı ve Su Sporları Merkezi yaptık. Bu hafta içerisinde tüm çalışmaları tamamlandı. Åžu anda 70 yatı, limanımıza baÄŸladılar. Kentte yıllardır konuÅŸulan Hatay Deniz Otobüsünün (HADO) kullanılacağı limanda çalışmalar devam ediyor. Onlar da kısa süre içerisinde faaliyetlerine baÅŸlayacaklar.”

Herkesi Hatay’a davet ediyoruz” için 2 yorum

  1. Sayın Valimiz Vatandaşları Hataya davet ediyğrsunuz da, Hatayın neresine davet ediyorsunuz, Adanayamı
    Mersinemi, Gazientapa mı yoksa Hatayın Başkebti Antakyamı?

    Mehmet Sevay

  2. Hatay VALİSİ sayın Rahmi Doğan
    HADO GÜZERGAHINA SAMANDAĞ DAHİL EDİLMELİDİR. EN BAŞTAN HADO PROJESİNDE SAMANDAĞ VARDI. HADO nun Samandağ ayağı LÜTFÜ SAVAŞ İN SİYASİ AYAK OYUNLARINA kurban edilmemelidir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir