Hırsızlık olayların ardı arkası kesilmiyor!

Hatay Demirciler ve Bıçakçılar Odası Başkan Vekili Davut Karataş, hırsızlığın nedeni olarak hurda demirin fiyat artışına işaret etti.

ALİ ZAN

Son günlerde artış gösteren hırsızlık olaylarına karşı Hatay Demirciler ve Bıçakçılar Odası Başkan Vekili Davut Karataş, hırsızlığın nedeni olarak hurda demirin fiyat artışına işaret etti.

Hırsızlık olayları son günlerde ciddi artış gösterdi. Vatandaşlar ise sorumsuz kişi veya kişilerin bu davranışından bezdiğini söylerken Hatay Demirciler ve Bıçakçılar Odası Başkan Vekili Davut Karataş, “Hurda demirin fiyatı 5 liraya tırmandı. Sokaktaki hurdacılar olsun veya sokak çocukları günlük geçimlerini sağlamak için maalesef bu yola başvuruyorlar. Demir çalmalarının tek nedeni işte budur. 10 kilo demir şimdi 50 Lira yaptığından, sorumsuz kişi veya kişiler çalıp ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Ancak bu bir çözüm değildir” dedi.

Devamında güvenlik önlemleri ne kadar alınsa da bir fayda olmayacağını söyleyen Başkan Vekili Karataş, ‘Hiçbir yer yüzde yüz korunamaz’ diyerek vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Yaşanan bu demir fiyatlarının yükselme sebebini %99 dışa bağımlı olmalarından ve demir nakliyatından kaynaklı olduğunu ekledi. Başkan Vekili Karataş, “Yaşanan bu demir fiyatlarının artışı demirci esnafının boynunu büktü. Artık kâr amaçlı işlerini yapmıyorlar. Demirci esnafı pahalılıktan kaynaklı kepenk kapatmaya mecbur bırakılıyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir