Kaşıkçı’dan Dublex Ev Açıklaması!

HABER MERKEZİ

Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı dublex evlerle ilgili hak sahipliği konusunda mağduriyet yaşayan vatandaşlar ile ilgili açıklama yaptı

Açıklamasında önce teknik konularla ilgili bilgi veren Kaşıkçı, bu durumdaki vatandaşların hak sahipliğinden yararlandırılmasını istedi.

Kaşıkçı yaptığı açıklamada, “Çatı Piyesi; Apartmanların en üst katında çatı eğimi içinde kalmak şartı ile inşa edilen bölümlerdir. Bu bölüm hukuki olarak bir alt katındaki bağımsız bölümle irtibatlıdır. Yapı kullanma izin belgesi alındıktan sonra bu bölüm ayrı bir merdiven ile alt kattan ayrılır. Teknik ve hukuki olarak tek bir bağımsız bölüm olan bu yapı iki ayrı bağımsız bölüm gibi yapı müteahhidi tarafından satışa çıkarılır.  İki ayrı bağımsız bölüm gibi satışa çıkarılan bu dairelerin tapusu müşterek olur ve tapuda alıcıların hisseleri ayrı ayrı belirtilir. Çatı piyesleri başlangıçta mimarı projede tek bir bağımsız bölüm olarak dubleks şeklinde planlanan, yapı kullanma izin belgesi alındıktan sonra iki ayrı bağımsız bölüme çevrilen, ayrı kapı numarası ve ayrı elektrik/su aboneliği bulunan bağımsız bölümlerdir.  Yukarıda teknik ve hukuki olarak tarifi yapılan bu bağımsız bölümlerde deprem sonrası hak sahipliği aşamasında sorunlar yaşanmaktadır. İdare tarafından hasar gören yapı, resmiyette tek bağımsız bölüm olarak görüldüğü için hak sahipliği tek konut olarak planlanmıştır. Çatı piyesleri ekonomik olarak aynı apartmanda bulunan diğer bağımsız bölümlere göre avantajlı olduğu için daha çok dar gelirli aileler tarafından tercih edilen konut edinme yöntemlerinden biridir. İki ayrı yaşam alanı ve iki ayrı aile tarafından kullanılan bu bağımsız bölümlerin her biri ayrı bağımsız bölüm olarak düşünülüp vatandaşlarımız hak sahipliğinden yararlandırılmalıdır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir