Kendisine ait yarı olimpik yüzme havuzunun kapılarını iki günlüğüne açtı

ÖZKAN BAKKAYLI

İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü, uzun süredir yapımı için çaba sarf ettiği kendisine ait yarı olimpik yüzme havuzunun kapılarını iki günlüğüne sporcularına ve yüzme severlere açtı.

2002 yılında kurulan, yakın zamana kadar yüzme ve sutopu branşlarında ulusal anlamda şehrimizi başarı ile temsil edip adını duyuran, yetiştirdiği sporculardan ülke sporuna 12 Milli sporcu kazandırmış, 2017 yılında U19 Bayanlar Sutopu 1.ligi’nde Türkiye Şampiyonu olmuş köklü bir kulüp olan İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü, bilindiği üzere şehrimizin tek yarı olimpik yüzme havuzu Vali Zeki Şanal Kapalı Yüzme Havuzu’nun yıkılması ile antrenman yapamayarak, faaliyetlerini yürütebilmekte zor bir sürece girmişti.

Zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen tesisin büyük kısmını tamamlayan kulüp, havanın güzel gitmesini fırsat bilip, sporcularının ve yüzme severlerin havuz hasretini bir nebze de olsa azaltmak amacı ile geçtiğimiz hafta sonu kısa süreliğine de olsa tesisin kapılarını düzenlediği ücretsiz etkinlikle açtı.

Şenlik havasında geçen etkinliğe katılım ve ilgi oldukça yoğun oldu. Sporcuların ve ailelerin sevinci ve mutluluğu görülmeye değerdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir