ALİ ZAN
Virüs salgını boyunca adım atacak yer kalmayan marketlerde ciddi bir tenhalık yaşanıyor. İnsanlarda ki endişe, tedirginlik ve korku azaldıkça marketlerde ki yoğunlukta azaldı. Market işletmecileri o günlerde kazandıkları paralara iç çekiyor. Vatandaşlar ise yaşanan o süreci bir kere daha hatırlamak bile istemiyor.
Vatandaşlar, “O günlerde söz konusu virüsün ne olduğunu, neler getireceğini kimse kestiremiyordu. Kapatmalar olunca da marketlere yığılıyorduk. Allah o günleri bir kere daha göstermesin. Bugünlerde her şey rutine bindi. Bizlerde rahatladık, market sahipleri de rahatladı. Ancak salgın bitmedi bu akıllarda kalsın” dediler.
Market işletmecileri ise o dönemde yaşanan yoğunlukta iyi para kazandıklarını anlatarak, “O dönemde marketlerimize mal getirmeye yetiştiremiyorduk. Gece gündüz çalışmak zorunda kalıyorduk. İyi para kazandık ama o günlerin bir kere daha gelmesini istemeyiz” dediler.
