İnşaat işlerinde gecikmeler ne yazık ki bu sektörün kaderi gibi. Sizlerde evinizde bir tamir yapacağınız zaman bu günlerce alabiliyor. Biz de böyle oluyor. Yağışlı havalarda sürelerin uzamasına neden olabiliyor…
HABER MERKEZİ
Hatay Valisi Mustafa Masatlı Antakya ve Defne ilçeleri başta olmak üzere inşaatlarda yaşanan gecikmeler nedeniyle kısa bir açıklama yaptı.
Bir tarafı özür diğeri tarafı ise gerçekleri anlattığı açıklamasında inşaatlarda ve buna bağlı olarak yollarda yaşanan gecikmelerin yağışlı hava yanı sıra diğer faktörlere bağladı.
Vali Masatlı, “İnşaat işlerinde gecikmeler ne yazık ki bu sektörün kaderi gibi. Sizlerde evinizde bir tamir yapacağınız zaman bu günlerce alabiliyor. Biz de böyle oluyor. Yağışlı havalarda sürelerin uzamasına neden olabiliyor” ifadesinde bulundu.
Vatandaşlar ise inşaatlarda yaşanan gecikmelerden ziyade Antakya ve Defne’de aradan 3 yıl geçmiş olmasına rağmen halen kapalı tutulan yollardan ve çukurlar, çamurdan geçilmeyen yolları hatırlattı.
Vatandaşlar, “Sayın Valim bizim en büyük sorunumuz yollardır. Depremin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen halen üzerinde aracımızı kullanabileceğimiz yollar çok sorunlu. Yollar ya kapalı veya çukurlardan geçilmeyecek durumda. İnşaat firmalarının yöneticilerinin insafına kalmışız. Bu durumun daha da uzayacağa benzemesi bizi üzüyor” dediler.
Çekmece Uğur Mumcu caddesi. Ay Sokak gibi Defne ilçesinin adeta kalbi sayılabilecek caddelerin artık bir an önce açılması isteyen vatandaşlar şunları söylediler; “Çekmece Uğur Mumcu caddesinin üzerinde ki inşaatlar bitmek üzere ancak cadde trafiğe 3 yıldır kapalı. Ay sokak üzerinde ki inşaatlar ise bitti. İki ayrı yakayı birbirine bağlayacak olan Ay sokak neden trafiğe açılmıyor” tepkisinde bulundular.
