REZERV alanda soru işaretleri son bulmuyor!

Antakya ve Defne ilçelerinde rezerv alan ilan edilen yerleşim birimleriyle ilgili tartışmalar son bulmuyor. Hatay Valiliği ise konuya ilişkin açıklama yaptı. ‘Rezerv Yapı Alanı’nda TOKİ marifetiyle yapılan kalıcı konutlar hariç 122 bin 250 bağımsız bölüm inşa edildiği açıklandı. Bunun üzerine vatandaşların konutların kime tahsis edileceği ile ilgili şüpheleri devam ediyor.

HABER MERKEZİ

İlan edildiği günden bu yana tartışma konusu olan Rezerv yapı alanlarında sular durulmuyor. Antakya ve Defne ilçelerinde rezerv alan ilan edilen yerleşim birimleriyle ilgili tartışmalar son bulmazken, Hatay Valiliği, 7 ilçede deprem sonrası ilan edilen Rezerv Yapı Alanı’nda TOKİ marifetiyle yapılan kalıcı konutlar hariç 122 bin 250 bağımsız bölüm inşa edildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, Rezerv Alanlarında Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında hayata geçirilen 112 bin 306 adet konut ve 9 bin 944 adet ticari alan ile TOKİ marifetiyle yapımı devam eden 39.965 Afet Konutun ‘Kadim Şehrimizin Yeni ve Güçlü Yüzü’nü oluşturduğu belirtildi.

Antakya, İskenderun, Kırıkhan, Reyhanlı, Defne, Samandağ ve Altınözü’ndeki rezerv yapı alanlarında, en fazla yapı merkez ilçe Antakya’da yer alırken, İskenderun’da Rezerv Alanlarında Yerinde Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında 43,36 ha alanda, 5 bin 121 konut, 229’u ise ticari alan olmak üzere toplam 5 bin 350 bağımsız alan inşa edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, TOKİ marifetiyle yapımı devam eden 39 bin 965 afet konutunun rezerv alan projelerinden ayrı tutulduğunu belirtilirken, Rezerv alanlarındaki Kentsel Dönüşüm Projeleri ve TOKİ Afet Konutu Proje Sayılarının artış sağlanması yönünde planlamaların da devam ettiği vurgulandı.

Yapılan açıklamalar üzerine vatandaşlar, “Tam olarak ne olduğunu bilmediğimiz bir konu. Evet yapılar yükseliyor. Rezerv alanlarda çalışmalar yapılıyor ama ne olduğunu kimse açık bir şekilde bilmiyor. Sözlü olarak gelenler ‘bize güvenin’ diyerek geri çekiliyor. Kimisi evlerimize el kondu diyor, kimisi ise başka bir şey. Bizler kararsız kaldık. Bu konuyu net ve eksiksiz olarak ayrıca sözlü değil resmi yazılı bir şekilde halka açık anlatılması gerekiyor” dediler.

En fazla rezerv yapı merkez ilçe Antakya’da yer aldığının altını çizen Antakyalılar ise, “Türkiye’de ilk kez bir yerleşim yeri rezerv bölge ilan edildi. Karar, 9 Kasım’da Resmî Gazete’de yayımlandı. Buraya kadar her şeyi kabul ediyoruz ama işin sonrası bizi endişe ettiriyor. 3 ayı aşkın süre geçti halen net ve kesin cevaplar alamıyoruz. Özellikle de Antakya’nın demografik yapısına uyup uymayacağı bizler için endişe ve merak konusu. Çünkü en fazla can kaybının yaşandığı ilçe Antakya, en fazla rezerv yapı yine Antakya” ifadelerini kullandılar.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir