Saldırıya uğrayan müzisyeni evinde ziyaret ettiler

ÖZKAN BAKKAYLI

Gaziantep İslahiye ilçesinde bir düğünde müzisyenlik yapan orada bir saldırıya maruz kalan Erdal ErdoÄŸan “Irkçı saldırı” iddiasının gerçeÄŸi yansıtmadığını açıkladı.

Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu (MUZSAN) Genel BaÅŸkanı Ahmet onurlu ve Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu (MÜZSAN) Hatay İl BaÅŸkanı Ali Karadeniz Gaziantep’in İslahiye ilçesinde bir düğünde darbedilen Erdal ErdoÄŸan i Hatay Kırıkhan ilçesinde ki evinde ziyaret etti.

Müzisyen Erdoğan yaşanılan olayın gerçekten çok üzücü olduğunu belirtti. Bazi kesimlerin olayı ırkçılığa çekmeye çalıştığını ifade eden Erdoğan, Şunları kaydetti;

“Irkçılığa çekmeye çalışıldı ama kesinlikle öyle bir ithamda bulunulmadı. Biz kendimiz de Kürdüz. Düğünde saz çalıyordum, zaten düğün sahibi de Kürt. O ÅŸahısları tanımam. Düğün sahipleriyle ilgili bir sorunumuz olmadı. Bir anda geliÅŸen bir olay. Halayın içerisinden bize bir tekme geldi. O an olayın ÅŸokunu yaÅŸadık. Kesinlikle düğün sahiplerine saygısızlık, edepsizlik yapma veya ben bunu çalmam gibi tavrım olmadı. Niye böyle oldu gerçekten bilmiyorum. Çünkü hayatım boyunca böyle bir olayla ilk kez karşılaşıyorum.

ErdoÄŸan, olayın gereÄŸinden fazla büyütüldüğünü aktararak, “Bu olayın farklı yönlere çekilmesine hiç gerek yoktu. DoÄŸusundan batısına Türk, Kürt, Laz, Arap herkes bizim yanımızda oldu, herkese teÅŸekkür ediyorum. Düğün sahiplerini tanımıyorum. Olaydan sonra düğün sahipleri önümüzde nefer oldu. Üzücü bir olay. Hiç kimsenin böyle bir olay yaÅŸamasını istemem” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir