Samandağ’da ‘Sokak Hayvanları’ ile ilgili toplantı yapıldı

ÖZKAN BAKKAYLI
Samandağ Kültür ve Dayanışma Derneğinin ev sahipliğinde “sokak hayvanlarının sorunları ve çözüm önerilerinin” tartışıldığı bir toplantı yapıldı.
Toplantıya, Hatay Büyükşehir Belediye eski çalışanı veteriner hekim Şevki Serin, Muhasebeci Mehmet sakallı ve Mevlüt Oruç ile soruna duyarlı aktivistler katıldı.
Toplantıda; sokak hayvanlarının kentlerimizin önemli bir gerçeği olduğu, bu gerçeği yok sayan bir bakış açısıyla sorunun çözülemeyeceği vurgulandı.
Toplantıda ayrıca, hayvanların yaşam hakkına saygı duymayan, bu hayvanların ihtiyaçlarının karşılandığı yaşam alanlarını inşaa etmeyi hizmet anlayışının merkezine almayan belediyecilik uygulamalarının eksik kalacağı ifade edildi.
ÜLKEMİZDE 10 MİLYON SOKAK KÖPEĞİNİN YAŞADIĞI TAHMİN EDİLİYOR
Veteriner Hekim Şevki Serin yaptığı sunumda şu hususlara vurgu yaptı:
“Ülkemizde sokaklarda 10 milyon köpek yaşamaktadır Hatay ilinde ise bu sayının 80 ile 100 bin arasında olduğu tahmin edilmektedir. Kanunların görevlendirdiği başta belediyeler olmak üzere İl Tarım müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri müdürlüklerinin el ele vererek, işin önemini kavrayan bir noktadan hareketle sorunu çözmeye dönük acilen ortaklaşması gerekmektedir.
Başta Büyükşehir Belediye’sinin ve ilçe belediyelerinin bu hayvanların yaşamasına uygun yaşam alanları oluşturmak, bu yaşam alanlarında yeterli sayıda hekim, tekniker ve eğitilmiş personel istihdam etmek zorundadır.
Gerek yaşam alanlarının kanunlara ve vicdana uygun inşaası, gerekse burada çalışacak personelin nitelikli ve eğitilmiş, merhamet duygusu yüksek personelden seçilmesi projenin başarıya ulaşması için temel koşuldur.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir