Suriyeli kadınlar Suriye’deki ihtiyaç sahipleri için kıyafet dikiyor

AA

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde açılan terzilik atölyesinde savaÅŸ maÄŸduru kadınlar tarafından dikilen kıyafetler, Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine gönderiliyor.

İHH Lojistik Merkezinde yaklaşık bir ay önce Suriyeli kadınlara meslek edindirmek amacıyla terzilik atölyesi açıldı. Atölyede, Suriye’deki iç savaÅŸta eÅŸlerini kaybedenlerin de aralarında bulunduÄŸu ihtiyaç sahibi 24 kadın çalışıyor.

Atölye sayesinde meslek öğrenme imkanı yakalayan kadınlar, diktikleri kıyafetlerle de sınırın diğer tarafındaki ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

Vakfın Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, AA muhabirine, savaş mağduru kadınlara hem destek olabilmek hem de onların kendi ayakları üzerinde durabilmesini sağlamak amacıyla terzilik atölyesini açtıklarını söyledi.

Atölyede dikilen kıyafetleri sınırın diğer tarafına gönderdiklerini aktaran Tosun, şöyle devam etti:

“Terzilik atölyemizde 24 savaÅŸ maÄŸduru ihtiyaç sahibi kadın düzenli olarak kıyafet dikiyor. Her gün 500 parça kıyafet dikerek bunları Suriye’deki giyim maÄŸazalarına savaÅŸ maÄŸduru ihtiyaç sahibi sivillere teslim etmek amacıyla gönderiyoruz. Aynı zamanda savaÅŸ maÄŸduru kadınlar burada çalışarak ailelerinin geçimlerini saÄŸlamış oluyor.”

Tosun, atölye sayesinde kadınların sosyalleşmesine de katkı sağladıklarını ve sınırın diğer tarafındaki ihtiyaç sahiplerine destek olduklarını belirtti.

Suriye’de bombardıman sonucu engelli kalan eÅŸi ve 2 çocuÄŸuyla Humus kentinden 7 yıl önce Reyhanlı ilçesine gelen Süha Carullah (32) da atölyede diktiÄŸi kıyafetlerle ihtiyaç sahiplerine katkı saÄŸlayabildiÄŸi için mutlu olduÄŸunu dile getirdi.

Carullah, mesleÄŸi olan terziliÄŸi Türkiye’de açılan atölye sayesinde devam ettirdiÄŸini anlattı.

Suriyeli İmtesel Mustafa (49) da 8 yıl önce eÅŸini savaÅŸta kaybetmesinin ardından 4 çocuÄŸuyla Türkiye’ye sığındığını ifade etti.

Açılan kurs sayesinde bir nebze olsun yaÅŸadıklarını unuttuÄŸunu anlatan Mustafa, “Atölyede birbirinden güzel hazırladığımız kıyafetler Suriye’deki çocukların yüzünü güldürüyor, bu bizi de çok mutlu ediyor. İnÅŸallah bu çalışmamız devam edecek.” diye konuÅŸtu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir