6 Şubat depremlerinin yıkıma uğrattığı Hatay’da hayata dönüş çalışmaları hızlı bir tempo ile devam ediyor. Bu kapsamda konteyner kentlerde yaşamlarını sürdüren depremzedeler için kentte belirli noktalarda yeni deprem konutları inşa ediliyor.
HABER MERKEZİ
Hatay’ın birçok ilçesinde kalıcı konutların yapım aşaması tamamlandı ve yurttaşlar orada yaşam sürmeye başladı. Bölgede tamamlanmayan kalıcı konutlar için de hummalı çalışma sürüyor. Hatay’ın yeniden ayağa kalkması amacıyla yürütülen inşa, ihya ve imar çalışmaları kapsamında tüm bakanlıkların projeleri il genelinde hayata geçiriliyor.
Yaşanan depremler sonrasında en büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da, binlerce konut yerle bir olmuştu. Binlerce canımızı kaybettiğimiz depremde, binlerce insanımızda yaralanmıştı. Zor günler geçiren Hatay’da yıkımlar başladığında ortalık toza karışmış, nefes almak dahi zorlaşmıştı. Enkaz kaldırma süreci tamamlandığında, Antakya ilçesi adeta boş bir araziye dönüşmüştü. Şimdi ise ihya ve inşa çalışmaları kapsamında atılan temellerle birlikte, her geçen gün yeni binalar yükseliyor bunla doğru orantıda ise umutlarda yeniden yeşeriyor.
Devlet yatırımları şehrin dört bir yanında hızla şekillenirken Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Hatay Valiliği tarafından hayata geçirilen TOKİ Konutları’nda bir yandan hak sahiplerine yeni yuvalarının anahtarları teslim edilirken diğer yandan inşa çalışmaları da devam ediyor.
Feryal Okuyan “Çok Huzurluyuz”
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca depremin hemen ardından Antakya ilçesi Gülderen Mahallesi’nde yapılan TOKİ konutlarına yerleşen hak sahibi vatandaşlardan Osman-Feryal Okuyan çifti yeni yuvalarında adeta ikinci baharlarını yaşıyor.
Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar olmak üzere HBB Başkanı Mehmet Öntürk ile emeği geçen herkese teşekkür eden Feryal Okuyan, konteyner kentte geçen yaşam mücadelesinin ardından sessiz, sakin bir ortamda huzur içerisinde yeniden yuvalarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Osman Okuyan “Ancak Bu Kadar Olur”
Osman Okuyan ise emeği geçenlere teşekkür ederek, “Antakyamız çok büyük hizmetlere kavuşuyor, ancak bu kadar olur” dedi.
HBB yapılan TOKİ konutlarına alt ve üstyapı çalışmalarına sunduğu katkıların yanı sıra ulaşım hizmetleriyle de destek sağlıyor.