GÜLŞAH DÖNMEZ
Depremlerin büyük yıkıma neden olduğu, yüzyılın felaketinin derinden hissedildiği Antakya’da çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar ile ilgili vatandaşların rahatsızlıkları ve şikayetleri de sürüyor.
Binaların yıkımı sırasında ortaya çıkan toz bulutunun çevrede yaşayan sakinleri rahatsız ettiğini söyleyen vatandaşlar; çalışmalar sırasında su sıkılarak tozun yayılımının önlenmesi istediler.
Konuyla ilgili şikayetlerini dile getiren vatandaşlar. “Aylardır dile getiriyoruz. Etrafta yıkımı gerçekleştirilen ağır hasarlı binalar hastalık saçıyor. Yıkım esnasında su sıkılmaması ve yerinde ayrıştırma yapılmaya devam edilmesi büyük sorun oluşturuyor. Bunların bize geri dönüşü hep hastalık olacak. Kimse bunun farkında değil ya da farkında olmak istemiyorlar. Toz, toprak ve pislik içinde yaşıyoruz. Bu durumdan oldukça sıkıldık ve bunaldık. Bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Sesimizi nasıl duyuracağımızı şaştık. Depremden ölmedik ama çıkan toz bulutlarından hastalık kapıp öleceğiz. Hatay’da hiçbir şey gördüğünüz gibi değil. 1 yıl geçmiş toz topraktan geçilmiyor ve buna rağmen yıkım esnasında sulama yok. Özellikle akşam saatlerinde etrafı kaplayan toz yüzünden ne pencere açabiliyoruz ne de kapı. Dışarı çıkamıyoruz çünkü her yeri toz kaplamış. Ayrıca kepçeler tehlike saçıyor. Artık bu durumdan çok sıkıldık bu soruna bir çözüm şart yoksa ölüme terk ediliyoruz” siteminde bulundular.