Umut verici ve iyileştirici projelere imzalar atıldı!

AA

Hatay Valisi Mustafa Masatlı önderliğinde, konteyner kentlerde yaşamını sürdüren afetzede kadınların ayakkabıcılık sektöründe istihdama katılımını sağlamak için sayacılık kursu protokolü imzalandı.

Hatay ValiliÄŸi Toplantı Salonu’nda gerçekleÅŸtirilen imza protokolüne, Vali Mustafa Masatlı, DoÄŸu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOÄžAKA) Genel Sekreteri OÄŸuz AlibekiroÄŸlu, Ä°ÅžKUR Ä°l Müdürü Abdullah Kılınç, Ä°l Milli EÄŸitim Müdür Vekili Mustafa Öztürk, Hatay Ayakkabı Ä°malatçıları Esnaf ve Sanatkarları Odası BaÅŸkanı DoÄŸan Aydın katıldı.

Masatlı, imza törenin ardından AA muhabirine, depremde her bakımdan ağır yara alan Hatay’da, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan liderliÄŸinde, devletin ilk günden itibaren atılması gereken tüm adımları eÅŸ zamanlı attığını belirtti.

Kentteki her ferdi önemsediklerini ve tüm kesimler için umut verici ve iyileÅŸtirici projeleri hayata geçirdiklerini aktaran Masatlı, şöyle devam etti: “Bunlardan biri de meydana gelen depremler sonrasında konteyner kentlerde yaÅŸamaya devam eden kadınlarımıza yönelik sayacılık kursları verilmesidir. Bu kurslarımızla, kadınlarımızın ayakkabıcılık sektöründe istihdam edilmelerinin saÄŸlanması amaçlandı. Bu amaçla, belirlenen konteyner kentlerde yaÅŸamını sürdüren kadınlarımıza, mesleki eÄŸitim kazandırma faaliyetlerinin gerçekleÅŸtirilmesine karar verdik. Bu kararın ilk adımını da kadınlarımızın kolaylıkla çalışabileceÄŸi ayakkabı imalatına yönelik faaliyet gösterilecek saya üretimi olarak belirledik.”

Masatlı, kursların İŞKUR kapsamında verileceğini, gerekli malzemelerin de DOĞAKA tarafından temin edileceğini söyledi.

Sayacılık kursunun 3 ay süreceğini ve burada 12 ila 25 kişilik grupların olacağını ifade eden Masatlı, kursiyerlerin alacağı ücretin yanı sıra genel sağlık sigortası primlerinin de karşılanacağını bildirdi.

Kursu baÅŸarıyla tamamlayan kursiyerlerin en az yüzde 30’una da istihdam saÄŸlanacağına dikkati çeken Masatlı, “Ä°stihdamın saÄŸlanması noktasında da devreye Hatay Ayakkabı Ä°malatçıları Esnaf ve Sanatkarları Odası girecektir. Bilinmelidir ki kadınlarımız, ne kadar donanımlı ve güçlü olursa ayaÄŸa kalkmamız da o kadar güçlü ve hızlı olacaktır. Kadim ÅŸehrimiz Hatay’ımızın yeniden ihya ve inÅŸasının her yanı ve yönüyle planlandığının bilinmesini isterim. Depremin yaralarını sarıp ilimizi eskisinden daha güçlü bir hale getirirken Sayın CumhurbaÅŸkanı’mızın eÅŸi Emine ErdoÄŸan Hanımefendi’nin de öncelikleri arasında olan kadınlarımızın iyi olma haline katkı saÄŸlamanın bizlerin de önemli gündemlerinden biri olduÄŸunu da burada bir kez daha vurgulamak istiyorum.” diye konuÅŸtu.

Yakın zamanda 40 kadın kooperatifini bir araya getirerek el emeÄŸiyle üretilen ürünleri dünyaya tanıtmak adına “Hayat Hatay” üst markasını oluÅŸturduklarını hatırlatan Masatlı, ÅŸunları kaydetti: “Kadınların el emeÄŸi ve göz nuru üretmiÅŸ oldukları ürünlerin pazarlarda kolaylıkla satılması, alıcılara ulaÅŸtırılması bakımından da elimizden gelen gayreti sarf ettik. Åžu an itibarıyla o projemiz çok güzel bir ÅŸekilde devam ediyor. Dilerim bu da aynı ÅŸekilde baÅŸarıyla devam edecektir. Biz kadınlarımızın moralini yüksek tutup onları ayakta tutarsak ÅŸehrimiz daha kısa sürede ayaÄŸa kalkacaktır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir