Unuttunuz gitti!

Depremden hemen sonra ki süreçte insanlar AFAD çadırları önünde uzun kuyruklar oluşturdular. Kimisi enkazda kaybettiği eşyaları için başvuru yaptı kimisi ise zarar gören motorlu araçları için. Ancak depremin üzerinden 15 ay gibi uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen her iki ödemeden de söz eden yok.

HABER MERKEZİ

Deprem sonrasında eşya ve enkaz altında kalan motorlu araçların zararını ödeyeceğiz diye yola çıkan Hükümetin aradan 15 ay geçmiş olmasına rağmen halen bu alanda bir adım atmamış olması Hataylıları isyan ettiriyor.

Toz, enkaz, çevre kirliği ve yıkım firmalarının verdiği rahatsızlığın sürdüğü Antakya ve Defne ilçelerinde yaşayan vatandaşlarımız, “Her şeyimizi kaybettik. Depremden sonra bize söz verilmişti gerek eşya yardımı için gerekse motorlu araçlar için. Ancak şu ana kadar diğer tüm alanlarda olduğu gibi bu alanda da ilgisizlik sürüyor. Bu konu ile ilgili kimse de bir tek satırlık açıklama yapılmıyor. Bize eşya parası ödenecek mi? Araçlarımızın zararı ödenecek mi? Değilse o günlerde yağmur ve soğuk altında bizleri saatlerce hatta günlerce sıralara neden dizdiler?” şeklinde tepki gösterdiler.

SOYLU ‘3 GÜN İÇİNDE AÇIKLAYACAĞIZ’ DEMİŞTİ

Bilindiği üzere dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önceki yapılan uygulamaları da hatırlatarak, ‘Hem AFAD hem de Aile Bakanlığımız eşya yardımını yapacaktır. Hazırlıkları tamamladık 2-3 gün içerisinde depremzede vatandaşlarımıza ne kadar eşya yardımı yapılacağını açıklayacağız.’ demişti.

Soylu’nun bu açıklamasını hatırlatan vatandaşlar, “Bu açıklamanın üzerinden 15 aydan fazla süre geçti. Bizler halen perişan durumdayız. Kimimiz çadırlarda kimimiz konteynırlarda yaşıyoruz. İçecek suya kadar birçok şeye ihtiyacımız var. İlgili birimlerinin sözlerine tutmalarını istiyoruz” dediler.

Konuya ilişkin kısa bir açıklama yapan Milletvekili Nermin Yıldırım Kara ise “Maliye Bakanlığına eşya yardımlarına ilişkin bir bütçe ayarlanıp ayarlanmadığını soru önergesiyle sorduk. “Bahsi geçen hususlar; İçişleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı uhdesinde bulunmaktadır.” diye cevap aldık. Cevaptan da anladığımız üzere eşya yardımına ilişkin somut bir adım gözükmüyor. Maalesef bu söz seçime giderken kullanılan bir propagandadan öte değilmiş. Aldığımız cevaplarda direkt olarak eşya yardımına ilişkin bir kalemin ayrıldığını görmüyoruz” demişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir